Metodologia de la Recerca en Musicologia Històrica [40827]
Gan Quesada, Germán 1974-
Colantuono, Maria Incoronata
Alern Vazquez, Francesc Xavier
Knighton Bolton, Tess 1957-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Research Methodology in Musicology
Títol variant: Metodologías de la Investigación en Musicología Histórica
Data: 2020-21
Resum: - Discutir diverses metodologies de recerca dins de l'àmbit de la musicologia històrica. - Oferir eines útils de recerca, segons una doble dimensió teòric-pràctica, per a la recerca en arxius. - Interpretar fonts documentals d'interès musical. - Proporcionar estratègies de presentació i comunicació acadèmica dels resultats de recerca. - Introduir a l'ús de les eines pròpies de les Humanitats Digitals per a la recerca musicològica. - Analitzar els sistemes de composició melòdica del repertori marià atribuït al Rei Alfons X. - Observar el recorregut tècnic, organològic i de repertori de la guitarra barroca i classicista. - Comentar la presència intertextual de les cantigues alfonsines en la música dels segles XX i XXI.
Resum: - Discutir diversas metodologías de investigación en el ámbito de la musicología histórica. - Brindar herramientas útiles de investigación, en su doble dimensión teórico-práctica, para el trabajo en archivos. - Interpretar fuentes documentales de interés musical. - Proporcionar estrategias de presentación y comunicación académica de los resultados de investigación. - Introducir en el uso de las herramientas propias de las Humanidades Digitales para la investigación musicológica. - Analizar los sistemas de composición melódica del repertorio mariano atribuido al rey Alfonso X. - Observar el recorrido técnico, organológico y de repertorio de la guitarra barroca y clasicista en Cataluña. - Comentar la presencia intertextual de las cantigas alfonsíes en la música de los siglos XX y XXI.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga [4312637]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga [1381]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 108.6 KB

Anglès
5 p, 108.0 KB

Castellà
5 p, 108.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-09-04, darrera modificació el 2023-09-17



   Favorit i Compartir