Ciència de la Informació Geogràfica: Teledetecció i SIG [43380]
Pons, Xavier
Ninyerola i Casals, Miquel
Zabala Torres, Alaitz
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Títol variant: Science of Geographical Information: Remote Sensing and GIS
Títol variant: Ciencia de la Información Geográfica: Teledetección y SIG
Data: 2020-21
Resum: Aquest mòdul té com a objectiu crear un marc introductori, ampli i específic a el mateix temps, a la ciència i tecnologia de la informació geogràfica incidint en conceptes clau tant d'aspectes de la cartografia clàssica i el posicionament global, com aspectes relacionats amb la percepció remota i l'ús dels Sistemes d'Informació 1 posicionament global, com aspectes relacionats amb la percepció remota i l'ús dels Sistemes d'Informació Geogràfica. A l'acabar l'assignatura, l'alumne serà capaç de: Comprendre les principals funcionalitats de diferents programes utilitzats en SIG i Teledetecció. Usar adequadament diferents formats de dades i metadades. Dominar els conceptes fonamentals de les diverses disciplines relacionades amb la posició i representació d'elements en l'espai, com la fotogrametria, la teledetecció o els sistemes de posicionament global. Representar adequadament una realitat geogràfica en un document cartogràfic digital o analògic. Prendre decisions informades sobre l'ús de la teledetecció en estudis territorials. Discriminar entre diferents tipus de plataformes i sensors segons les seves característiques i saber escollir els adequats segons els objectius de l'estudi a realitzar.
Resum: Este módulo tiene como objetivo crear un marco introductorio, amplio y específico al mismo tiempo, a la ciencia y tecnología de la información geográfica incidiendo en conceptos clave tanto de aspectos de la cartografía clásica y el posicionamiento global, como aspectos relacionados con la percepción remota y el uso 1 cartografía clásica y el posicionamiento global, como aspectos relacionados con la percepción remota y el uso de los Sistemas de Información Geográfica. Al finalizar la asignatura, el alumno será capaz de: Comprender las principales funcionalidades de diferentes programas utilizados en SIG y Teledetección. Usar adecuadamente diferentes formatos de datos y metadatos. Dominar los conceptos fundamentales de las diversas disciplinas relacionadas con la posición y representación de elementos en el espacio, como la fotogrametría, la teledetección o los sistemas de posicionamiento global. Representar adecuadamente una realidad geográfica en un documento cartográfico digital o analógico. Tomar decisiones informadas sobre el uso de la teledetección en estudios territoriales. Discriminar entre diferentes tipos de plataformas y sensores según sus características y saber escoger los adecuados según los objetivos del estudio a realizar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica [4314828]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica [1271]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 114.3 KB

Anglès
7 p, 113.6 KB

Castellà
8 p, 120.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-09-04, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir