La identidad afrodescendiente : diálogo genealógico entre Desirée Bela- Lobedde y Audre Lorde
Matas Barroso, Marina
Torras Francés, Meri, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2020
Descripció: 33 pag.
Resum: El Trabajo de Fin de Grado que se muestra a continuación es una investigación sobre los principales ejes entre las autoras Desirée Bela- Lobedde (1978) y Audre Lorde (1934-1992), con el fin de crear un diálogo genealógico entre ambas mujeres que constituya la identidad afrodescendiente. Para ello, se ha escogido como elementos a analizar el racismo, como mecanismo de silencio y opresión, la existencia sin referentes, el activismo, y el machismo en cuanto a sus representaciones en un estado heteropatriarcal se refiere. Asimismo, este análisis pretende visibilizar el colectivo de mujeres negras que luchan por un feminismo decolonial.
Resum: El Treball de Final de Grau que es mostra a continuació és una investigació sobre els principals eixos entre les autores Desirée Bela- Lobedde (1978) y Audre Lorde (1934-1992), per tal de crear un diàleg genealògic entre les dues autores que constitueixi la identitat afrodescendent. S'ha escollit com elements a analitzar el racisme, com mecanisme de silenci i opressió, l'existència sense referents, l'activisme i el masclisme pel que fa a les seves representacions en un estat heteropatriarcal. Tanmateix, aquest anàlisi pretén visibilitzar el col·lectiu.
Resum: de dones negres que lluiten per un feminisme decolonial.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Afrodescendiente ; Mujer ; Interseccional ; Racismo ; Feminismo ; Afrodescendent ; Dona ; Racisme ; Feminisme



33 p, 583.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2020-09-21, darrera modificació el 2022-03-05



   Favorit i Compartir