Indicadors per un pla integral a Collblanc i la Torrassa
García, Àngela

Data: 2001
Resum: En el marc dels projectes de renovació urbana necessaris per a la millora de l'estructura urbanística i social dels barris fronterers, els estudis de diagnòstic de la realitat d'aquests territoris es converteix en una eina bàsica per a l'elaboració d'estratègies i polítiques. En aquest sentit, la identificació de les principals característiques territorials, urbanes, demogràfiques i socials dels barris de Collblanc i la Torrassa (a l'Hospitalet del Llobregat), que haurà d'esdevenir un punt de partida per a l'elaboració d'un futur Pla Integral d'Actuació per a aquest territori, constitueix un valuós exemple d'aquest tipus de pràctiques. L'article presenta una síntesi de l'anàlisi realitzada i les seves conclusions més destacades.
Resum: En el marco de los proyectos de renovación urbana necesarios para la mejora de la estructura urbanística y social de los barrios fronterizos, los estudios de diagnóstico de la realidad de estos territorios se convierte en una herramienta básica para la elaboración de estrategias y políticas. En este sentido, la identificación de las principales características territoriales, urbanas, demográficas y sociales de los barrios de Collblanc y la Torrassa (en l'Hospitalet del Llobregat), que deberá actuar como punto de partida para la elaboración de un futuro Plan Integral de Actuación para este territorio, constituyen un valioso ejemplo de este tipo de prácticas. El artículo presenta una síntesis del análisis realizado y de sus conclusiones más destacadas.
Resum: In the frame of the necessary urban renovation projects for the improvement of the urban and social structure of the "border areas", the studies about the reality and conditions of these territories become a key tool for the implementation of strategies and policies. In this sense, the identification of the main territorial, urban, demographic and social features of the Collblanc and la Torrassa area (in l'Hospitalet de Llobregat), that will have to be a starting point for the elaboration of a future Pla Integral d'Actuació for these area, constitutes a valuable example of these kind of practices. The article presents a synthesis of the analysis carried out and its most relevant conclusions.
Resum: Dans le cadre des projets de renouvellement urbain nécessaires pour l'amélioration de la structure urbanistique et sociale des quartiers frontaliers, les études de diagnostic de la réalité de ces territoires deviennent un instrument essentiel pour l'élaboration des stratégies et des politiques. Dans ce sens, l'identification des principales caractéristiques territoriales, urbaines, démographiques et sociales des quartiers de Collblanc et la Torrassa (a l'Hospitalet de Llobregat), qui deviendra un point de départ pour la réalisation d'un futur Plan Integral d'Intervention pour ce territoire, constitue un précieux exemple de ce genre de pratiques. L'article présente un résumé de l'analyse réalisée et des conclusions plus remarcables.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Indicadors territorials i urbans ; Localització geogràfica ; Plànol parcel·lari ; Indicadors poblacionals ; Indicadors socials
Publicat a: Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, N. 33 (2001) p. 49-64, ISSN 2013-7958

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/103882


16 p, 174.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-02-13, darrera modificació el 2022-09-10   Favorit i Compartir