El marc d'aplicació de l'"Estratègia territorial europea" : estructura administrativa i competències en matèria de planejament als països de la Unió Europea
Piqué, Joan Miquel

Data: 2002
Resum: El marc administratiu que regeix els sistemes de planejament dels països de la Unió Europea és divers, tot i que tots ells tenen regulacions específiques en aquesta matèria. A partir d'aquesta premissa bàsica, l'article detalla les característiques principals de l'estructura administrativa dels 15 països de la Unió Europea, tot enumerant les competències de cadascun dels nivells de govern en el camp de la planificació urbana i territorial. Així mateix, es presenten els enllaços més destacats en relació amb la informació en línia dels organismes responsables de la planificació i les institucions relacionades.
Resum: El marco administrativo que rige los sistemas de planeamiento de los países de la Unión Europea es diverso, a pesar de que todos ellos tienen regulaciones específicas en esta materia. A partir de esta premisa básica, el artículo detalla las características principales de la estructura administrativa de los 15 países de la Unión Europea, enumerando las competencias de cada uno de los niveles de gobierno en el campo de la planificación urbana y territorial. Asimismo, se presentan los enlaces más destacados en relación con la información en línea de los organismos responsables de la planificación y las instituciones relacionadas.
Resum: The administrative framework which rules the planning systems of the European Union countries is diverse, although all of them have especific regulations about this subject. From this basic premise, the article details the administrative structure of the 15 member states of the European Union, enumerating the powers of each government level in urban and territorial planning. Also, outstanding links with on line information about the organitzations in charge of planning and their institutions, are listed.
Resum: Le marc administratif en vigueur des systèmes d'aménagement des États membres de l'Union Européenne est divers, malgré que chaque État a une régulation spécifique dans la matière. A partir de ces prémisses basiques, l'article détaille les principales caractéristiques de la structure administrative des quinze États membres de l'Union Européenne, tout en énumérant les compétences de chacun des niveaux de gouvernement dans le cadre de l'aménagement urbain et territorial. Il présente également les principales liaisons relatives à l'information en ligne des organismes responsables de la planification et des institucions concernées.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Competències en matèria de planejament urbanístic ; Unió Europea ; Alemanya ; Àustria ; Bèlgica ; Dinamarca ; Espanya ; Finlàndia ; França ; Grècia ; Irlanda ; Itàlia ; Luxemburg ; Països Baixos ; Portugal ; Regne Unit ; Suècia ; Urbanisme ; Política d'ordenació del territori ; Reestructuració urbana
Publicat a: Papers (Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona), N. 35 (2002) p. 9-28, ISSN 2013-7958

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/103884


20 p, 107.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-02-14, darrera modificació el 2024-06-01   Favorit i Compartir