Terres de l'Ebre: una identitat i un projecte de futur. La posició geogràfica, el riu, el paisatge i el capital social, motius d'un nou model de desenvolupament social i ambiental
Tarroja, Alexandre
Domingo, Lara
Herrero, Maria
Lozano, Gemma
Paül, Valerià
Saladié Gil, Sergi

Data: 2003
Resum: Les Terres de l'Ebre duen a terme importants esdeveniments que afectaran de manera decisiva el futur del seu territori. La presa de consciència de la importància d'aquests esdeveniments per part de la seva població ha conduït a un procés de debat i reflexió sobre el present i el futur del propi territori que, més enllà de les reivindicacions específiques sobre alguns aspectes concrets, ha permès elaborar una proposta de desenvolupament i ordenació del territori basada en els seus propis recursos, les activitats lligades al lloc, la qualitat de vida de les persones i el respecte als recursos naturals i el paisatge.
Resum: Las Terres de l'Ebre llevan a cabo en la actualidad importantes cambios que afectarán de manera decisiva al futuro de su territorio. La toma de conciencia de la importancia de estos cambios por parte de su población ha conducido a un proceso de debate y reflexión sobre el presente y el futuro del propio territorio que, más allá de las reivindicaciones específicas sobre algunos aspectos concretos, ha permitido elaborar una propuesta de desarrollo y ordenación de territorio basada en sus recursos propios, las actividades ligadas al lugar, la calidad de vida de las personas y el respeto a los recursos naturales y el paisaje.
Resum: The Terres de l'Ebre are currently living important events that will affect in a decisive way the future of its territory. The awareness of the population of the importance of these events have led to a process of debate and reflection on the future of the territory itself that, beyond the specific claims about some concrete aspects, has allowed the elaboration of a development proposal and land planning based on its own resources, the activities linked to the place, the quality of life of people and the respect to the natural resources and landscape.
Resum: Les Terres de l'Ebre connaissent actuellement d'importants changements qui affecteront de façon décisive le futur de son territoire. La prise de conscience de l'importance de ces changements, compte tenu de sa population, a conduit à un procés de débat et de réflexion sur le présent et le futur du territoire qui, au delà des revendications spécifiques sur certains aspects concrets, a permis d'établir une proposition de développement et d'aménagement du territoire basée sur ses propres ressources, les activités du lieu, la qualité de vie des habitants et le respect des ressources naturelles et du paysage.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Model de desenvolupament social i ambiental per al territori ; Arc mediterrani ; Eix de l'Ebre ; Gestió prudent dels recursos naturals ; Paisatge ; Valors ecològics ; Valors econòmics ; Valors culturals ; Competitivitat equilibrada ; Cohesió social ; Igualtat d'oportunitats al territori ; Participació ciutadana ; Xarxes de cooperació interinstitucionals
Publicat a: Papers (Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona), N. 39 (2003) p. 151-181, ISSN 2013-7958

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/103924


31 p, 196.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-02-15, darrera modificació el 2024-06-01   Favorit i Compartir