La feminización del trabajo a tiempo parcial. Instrumento de discriminación indirecta por razón de sexo
Roa Ameigidez, Ainoa
Gala Durán, Carolina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2020
Resum: El trabajo a tiempo parcial se ha convertido en un instrumento de discriminación por razón de género basándose en su elemento más característico: el tiempo de trabajo. Es este carácter el que ha convertido la contratación a tiempo parcial en un gueto femenino, en palabras de las organizaciones sindicales. A lo largo del trabajo se plantean las razones por las que esta situación es una realidad, pudiéndose resumir en un argumento: un menor tiempo de trabajo permite una mayor compatibilidad de la actividad laboral con la dedicación a las responsabilidades familiares y del hogar, labor tradicionalmente atribuida a las mujeres.
Resum: El treball a temps parcial s'ha convertit en un instrument de discriminació per raó de gènere basant-se en el seu element més característic: el temps de treball. És aquest caràcter el que ha convertit la contractació a temps parcial en un gueto femení, en paraules de les organitzacions sindicals. Al llarg del treball es plantegen les raons per les que aquesta situació és una realitat, que es poden resumir en un argument: un menor temps de treball permet una major compatibilitat de l'activitat laboral amb la dedicació a les responsabilitats familiars i de la llar, tasca tradicionalment atribuïda a les dones.
Nota: Premi UAB de l'Observatori per a la Igualtat als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere. 5a Edició, curs 2019-2020
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Treball final de grau
Matèria: Discriminación ; Género ; Trabajo ; Discriminació ; Gènere ; Treball



104 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Premis UAB. TFG

 Registre creat el 2021-03-26, darrera modificació el 2023-12-23



   Favorit i Compartir