Aportació a l'estudi de la trama urbana baixmedieval de l'actual Plaça Vila de Madrid (segles XIII-XV) : resultats de la recerca arqueològica i documental
Pastor i Batalla, Isidre
Busquets i Costa, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Data: 2005
Resum: Aquest treball respon a la voluntat de presentar una primera aproximació al procés d'expansió del creixement urbà d'aquest sector concret de la ciutat durant l'edat mitjana. Amb aquesta finalitat s'han analitzat els resultats obtinguts en la intervenció arqueològica de la plaça i s'han comparat amb les fonts documentals d'aquest període històric. D'aquesta manera, s'han determinat els principals factors que van incidir en l'articulació de l'urbanisme de la zona i, alhora, s'han concretat els diferents processos de creixement urbà en què es va consolidar. Aquesta anàlisi ha possibilitat que es diferenciïn dos períodes concrets d'articulació d'aquest creixement: un de la segona meitat del segle XIII i un altre de mitjan segle XIV.
Resum: El presente trabajo responde a la voluntad de presentar una primera aproximación al proceso de expansión del crecimiento urbano de este sector concreto de la ciudad durante la Edad Media. Con esta finalidad, se han analizado los resultados obtenidos en la intervención arqueológica de la plaza y se han cotejado con las fuentes documentales de este periodo histórico. De este modo, se han determinado los principales factores que incidieron en la articulación del urbanismo de la zona y, al mismo tiempo, se han concretado los distintos procesos de crecimiento urbano en el que éste se consolidó. Este análisis ha posibilitado que se distingan dos períodos concretos de articulación del crecimiento: uno de la segunda mitad del siglo XIII y otro de mediados del siglo XIV.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Quaderns d'arqueologia i història de la ciutat de Barcelona, Núm. 1 (2005) , p. 118-125, ISSN 1699-793X

Adreça original: http://www.bcn.cat/museuhistoriaciutat/quarhis/01/01_QUARHIS_07_aportacio_a_l_estudi_de_la_trama_urbana_baixmedieval_de_pl_vila_de_madrid_s_xiii_xv.pdf


8 p, 215.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2021-04-14, darrera modificació el 2022-09-03



   Favorit i Compartir