Generizando la geografía : personas, lugares e ideas
Monk, Janice

Títol variant: Generitzant la geografia : persones, llocs i idees
Títol variant: Le genre dans la géographie : personnes, lieux et idées
Títol variant: Engendering Geography : peoples, places and ideas
Data: 2007
Resum: Este trabajo señala los riesgos que comporta la hegemonía de la tradición angloamericana y su capacidad para silenciar otras formas de conocimiento. Los diferentes contextos lingüísticos, políticos, culturales y económicos cuentan, y por ello es importante analizar la riqueza de pensamiento a que dan lugar. La exposición comienza con algunas referencias a mi historia personal, porque considero que las historias y los valores individuales desempeñan un papel tan importante como los contextos en la definición del cambio.
Resum: Aquest treball assenyala els riscos que comporta l'hegemonia de la tradició angloamericana i la capacitat que té per silenciar unes altres formes de coneixement. Els diferents contextos lingüístics, polítics, culturals i econòmics compten, i per això és important analitzar la riquesa de pensament que generen. L'exposició comença amb algunes referències a la meva història personal, ja que considero que les històries i els valors individuals desenvolupen un paper tan important com els contextos en la definició del canvi.
Resum: Ce travail montre les risques de l'hégémonie de la tradition anglo-américaine et leur capacité à fin d'étouffer autres formes de connaissance. Les différents contextes linguistiques, politiques, culturels et économiques comptent, et pour cette raison il est important d'analyser la richesse de pensée qu'ils offrent. L'exposition commence avec quelques références à mon histoire personnelle, parce que je considère que les histoires et les valeurs individuelles jouent un rôle si important comme les contextes de la définition du changement.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Gènere ; Geografia ; Coneixement ; Context ; Lloc ; Història personal ; Género ; Geografía ; Conocimiento ; Contexto ; Lugar ; Historia personal ; Genre ; Géographie ; Connaissance ; Contexte ; Lieu ; Histoire personnelle
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 49 (2007) p. 21-42, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/81491


22 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-02-29, darrera modificació el 2022-02-19



   Favorit i Compartir