Gender and geography in Africa : developments, challenges and trajectories for the future
Awumbila, Mariama

Títol variant: Gènere i geografia a l'Àfrica : desenvolupaments, reptes i trajectòries de futur
Títol variant: Género y geografía en África : desarrollos, retos y trayectorias de futuro
Data: 2007
Resum: This paper provides an overview of current developments in the study of women and gender studies in general and in geography in particular in Africa. It begins by locating gender and women's studies in the context of international women's movements and examines the context of gender and women's studies in Africa. It also traces how gender has evolved and transformed in geography over the decades in sub Saharan Africa and outlines challenges and potential trajectories for future direction on gender and geography in Africa.
Resum: Aquest article ofereix una visió àmplia de la situació actual dels estudis de les dones i de gènere, en general, i en geografia, en particular, a l'Àfrica. S'inicia amb la localització d'aquests estudis en el context dels moviments femenins internacionals i s'examina quin és el seu marc a l'Àfrica. Tanmateix, s'hi explica com el gènere s'ha desenvolupat i s'ha transformat dins la geografia al llarg de les darreres dècades a l'Àfrica sub-sahariana, i s'hi subratllen els reptes i les trajectòries potencials de cara al futur de la geografia i el gènere en aquest continent.
Resum: Este artículo ofrece una visión amplia de la situación actual de los estudios de las mujeres y de género, en general, y en geografía, en particular, en África. Se inicia con la localización de estos estudios en el contexto de los movimientos internacionales de mujeres y se examina cuál es su marco de referencia en África. Asimismo, se explica cómo el género se ha desarrollado y transformado en la geografía a lo largo de las últimas décadas en el África sub-sahariana y se subrayan los retos y las trayectorias potenciales de cara al futuro de la geografía y el género en este continente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Gènere ; Geografia ; Àfrica ; Trajectòries ; Reptes ; Gender ; Geography ; Africa ; Trajectories ; Challenges ; Género ; Geografía ; África ; Trayectorias ; Retos
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 49 (2007) p. 43-56, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/81492


14 p, 461.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-03-03, darrera modificació el 2022-02-19



   Favorit i Compartir