Prehistòria I: Orígens Humans [106091]
Gassiot Ballbè, Ermengol
Piqué Huerta, Raquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Prehistory I: Human Origins
Título variante: Prehistoria I: Orígenes Humanos
Fecha: 2021-22
Resumen: L'assignatura forma part de la matèria bàsica d'Història del Grau d'Arqueologia. La matèria te una perspectiva geogràfica i cronològica molt àmplia, compren des dels primers processos d'hominització fins a l'actualitat. L'especificitat de les fonts de coneixement, arqueològiques i documentals imprimeix un marcat caràcter interdisciplinari a les formes d'apropament a aquestes etapes del desenvolupament de la humanitat. Per aquesta raó, el principal objectiu de la matèria és que els estudiants coneguin els processos fonamentals de les etapes de la història, però que també puguin comprendre com s'han generat aquests coneixements així com que estiguin en condicions d'avaluar els diferents models interpretatius. Per altra banda es pretén emfatitzar la rellevància d'aquests processos socials i econòmics per a la comprensió de la situació actual del mon. S'espera que els i les estudiants siguin capaços de comprendre fenòmens com per exemple la divisió sexual del treball, la discriminació social.
Resumen: The subject is part of the basic knowledge of History of the Degree in Archaeology. The subject has a very broad geographical and chronological perspective, from the first hominization processes to the present. The specificity of the primary sources of knowledge, archaeology and archives, prints a marked interdisciplinary character to the ways of approaching these stages of the humanity development. For this reason, the main objective of the subject is that students know the fundamental processes of the stages of history, but that they can also understand how this knowledge has been generated and that they are in a position to evaluate the different interpretative models. On the other hand, it is intended to emphasize the relevance of these social and economic processes for the understanding of the current world situation. Teachers expect from students to be able to understand phenomena such as sexual division of labour, social discrimination.
Resumen: La asignatura forma parte de la materia básica de Historia del Grado de Arqueología. La materia tiene una perspectiva geográfica y cronológica muy amplia, comprende desde los primeros procesos de hominización hasta la actualidad. La especificidad de las fuentes de conocimiento, arqueológicos y documentales imprime un marcado carácter interdisciplinar a las formas de acercamiento a estas etapas del desarrollo de la humanidad. Por esta razón, el principal objetivo de la materia es que los estudiantes conozcan los procesos fundamentales de las etapas de la historia, pero que también puedan comprender cómo se han generado estos conocimientos, así como que estén en condiciones de evaluar los diferentes modelos interpretativos. Por otra parte, se pretende enfatizar la relevancia de estos procesos sociales y económicos para la comprensión de la situación actual del mundo. Se espera que los y las estudiantes sean capaces de comprender fenómenos como por ejemplo la división sexual del trabajo, la discriminación social.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Arqueologia [2500241]
Plan de estudios: Grau en Arqueologia [811]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.2 KB

Anglès
5 p, 103.6 KB

Castellà
5 p, 104.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-06-11, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir