Pràctiques externes [101265]
Soto Marata, Pepi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Work Placement
Título variante: Prácticas externas
Fecha: 2021-22
Resumen: L'assignatura de Pràctiques Externes té caràcter Optatiu i s'imparteix el segon semestre del curs, preferentment programada per a estudiants del quart curs del Grau en Antropologia Social i Cultural. Ha de cursar-se amb l'assignatura 101254 Seminari de Pràctiques Externes ja que estan concebudes conjuntament. Té una dedicació de 6ECTS i per aquells estudiants que cursin la Menció en Aplicacions Antropològiques en Cultura, Medi Ambient i Societat, té caràcter Obligatori. L'assignatura de Pràctiques Externes pretén que l'estudiant: 1 Tingui la possibilitat d'incorporar-se a projectes i/o equips d'entitats o institucions de diferent tipus i d'experimentar els reptes d'exercir com antropòleg o antropòloga professional en situacions reals amb persones i problemàtiques reals. Pugui discernir, en la pràctica, les característiques tècniques de l'ofici i la possibilitat d'aplicar-les d'acord amb els equips on s'incorpori i els projectes i poblacions amb qui participi. Desenvolupi el pensament crític i participi, en la mesura que les característiques del lloc de pràctiques li ofereixi, en les propostes i projectes de treball i/o d'intervenció, per tal de identificar problemes que se'n puguin derivar i interessos comuns envers la implicació de l'antropologia. Assagi amb rigor i desenvolupi de manera oberta les relacions interdisciplinars i interprofessionals, en la mesura que les situacions en les que participi li ho permetin. Encari els dilemes ètics que planteja tota col·laboració professional i/o d'intervenció, tant en relació amb la desigualtat entre entitats, serveis i població com els que sorgeixen de la pròpia població o els que es desprenen del propi rolcom a professional de l'antropologia. Assoleixi una perspectiva sobre el desenvolupament professional i sobre l'aplicació del coneixement antropològic, que el prepari per a la inserció laboral futura. L'estudiant ha d'haver-se format prèviament en els àmbits teòrics generals de l'Antropologia i en l'àmbit etnogràfic, tant a nivell de camp com d'anàlisi documental, per tal de que en el transcurs de les pràctiques copsi la possibilitat d'aplicar el coneixement adquirit i els reptes del treball en equip i de comprensió de realitats professionals específiques i aprengui a valorar el seu propi procés d'aprenentatge i d'adaptació als contextos de treball on participi. Els paràmetres d'enfocament de l'especialització professional es vertebren, sempre, des de l'honestedat envers totes i cada una de les parts que intervenen en un procés, projecte o acció, envers la pròpia funció crítica i la consciència sobre les pròpies limitacions i capacitats i sobre el valor de les relacions humanes en tant que participant i en tant que professional.
Resumen: The course of External Internships is optional and is taught in the second semester of the, preferably programmed for students of the fourth year of the Degree in Social and Cultural Anthropology. Students must study 101254 Seminar on External Internships 1 Cultural Anthropology. Students must study 101254 Seminar on External Internships because they are conceived jointly. It has a dedication of 6ECTS and for those students who attend the Anthropological Applications Mention in Culture, Environment and Society, has mandatory character. The course of External Practices aims that the student: Have the possibility of joining projects and / or teams of entities or institutions of different types and experiencing the challenges of acting as an anthropologist or professional anthropologist in real situations with people and real problems. You can discern, in practice, the technical characteristics of the job and the possibility of applying them in accordance with the teams in which the student is incorporated and within the projects and populations with which it participates. Develop critical thinking and participate, insofar as the characteristics of the place of practice offers, in the proposals and work and / or intervention projects, in order to identify problems that can be derived from them and common interests regarding the implication of anthropology Openly develop interdisciplinary and interprofessional relationships, insofar as the situations in which the student participates allow it. Facing the ethical dilemmas that raises all professional and / or intervention collaboration, both in relation to the inequality between entities, services and population, such as those thatarise from the population itself or those that emerge from the role itself as a professional of the anthropology Facing a perspective on the professional development and on the application of the anthropological knowledge, which prepares for future labour insertion. The student must have previously been trained in the general theoretical fields of Anthropology and in the ethnographic field, both at field level and documental analysis, so that during the course of the practices, the possibility of applying the knowledge acquired and the challenges of teamwork and understanding of specific professional realities and learn to value their own learning process and adaptation to the work contexts where they participate. The parameters of focus of professional specialization are always structured, from honesty towards each and every one of the parties involved in a process, project or action, towards their own critical function and awareness of their own limitations and capacities and on the value of human relationships as a participant and as a professional.
Resumen: Prácticas Externas es una asignatura de carácter Optativo y se imparte el segundo semestre del curso, preferentemente programada para alumnado de cuarto curso del Grado. Ha de cursarse con la asignatura 101254 Seminario de Prácticas Externas ya que están concebidas conjuntamente. Tiene una dedicación de 6ECTS y para el alumnado que curse la Mención en Aplicaciones Antropológicas en Cultura, Medio Ambiente y Sociedad, tiene carácter Obligatorio. La asignatura pretende que quien la curse: Tenga la posibilidad de incorporarse a proyectos y/o equipos de entidades o instituciones de distinto 1 Tenga la posibilidad de incorporarse a proyectos y/o equipos de entidades o instituciones de distinto tipo y de experimentar los retos de ejercer como antropóloga o antropólogo profesional, en situaciones reales con personas y problemáticas reales. Pueda discernir, en la práctica, las características técnicas del oficio y la posibilidad de aplicarlas, de acuerdo con los equipos donde se incorpore y los proyectos y poblaciones con quién participe. Desarrollar el pensamiento crítico y participe, en la medida que las características del lugar de prácticas le ofrezca, en las propuestas y proyectos de trabajo y)o de intervención, con el fin de identificar problemas que puedan acontecer e intereses comunes hacia la implicación de la antropología. Ensaye con rigor y desarrolle, de manera abierta, las relaciones interdisciplinares e interprofesionales, en la medida que las situaciones en las que se participe, lo permitan. Encare los dilemas éticos que plantea toda colaboración profesional y/o de intervención, tanto en relación con la desigualdad entre entidades, servicios y población, como los que surjan de la propia población o les que emerjan del propio rol como profesional de la antropología. Consiga una perspectiva del desarrollo profesional y de la aplicación del conocimiento antropológico, que les prepare para la inserción laboral futura. El alumnado ha de haberse formado previamente en los ámbitos teóricos generales de la Antropología y en el ámbito etnográfico, tanto a nivel de campo como de análisis documental, con el fin de que en el transcurso de las prácticas pueda percibir la posibilidad de aplicar el conocimiento adquirido y los retos del trabajo en equipo y de la comprensión de realidades profesionales específicas, y aprenda a valorar su propio proceso de aprendizaje y de adaptación a los contextos de trabajo donde participe. Los parámetros de enfoque de la especialización profesional se vertebran, siempre, des de la honestidad hacia todas y cada una de las partes que intervienen en un proceso, proyecto o acción, hacia la propia función crítica y la conciencia sobre las propias limitaciones y capacidades, y sobre el valor de las relaciones humanas en tanto que participante y en tanto que profesional.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Antropologia social i cultural [2500256]
Plan de estudios: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 108.1 KB

Anglès
6 p, 108.6 KB

Castellà
5 p, 108.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-02, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir