Aprendre a viure i acompanyar en el procés de morir [101817]
Martinez Morato, Sergio
Moreu Valls, Andrea
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Learning to Live with and Accompany the Dying Process
Título variante: Aprender a vivir y acompañar en el proceso de morir
Fecha: 2021-22
Resumen: 1. Identificar els canvis que es produeixen durant l'envelliment normal, així com les patologies i processos concomitants més prevalents durant aquesta etapa de la vida. 2. Conèixer les diferents estructures i organitzacions sanitàries destinades a tenir cura de l'adult gran, i reconèixer el paper de la infermera en els equips de cures en l'adult gran. 3. Identificar els elements de la valoració geriàtrica integral, i reconèixer la seva utilitat i aplicació en la pràctica clínica. 4. Seleccionar les intervencions més adequades per ajudar les persones a viure i tenir cura de si mateixes adaptant-se als canvis produïts per el procés d'envelliment natural (envelliment saludable). 5. Identificar el concepte del final de vida a través de la perspectiva de diferents disciplines naturals i socials. 6. Conèixer diferents significats de la mort des d'una perspectiva social, històrica i cultural. 7. Identificar aquelles intervencions destinades a tenir cura de les persones en situació de final de vida. 8. Identificar aquelles intervencions destinades a garantir l'autonomia durant la presa de decisions que puguin aparèixer tenint cura de persones en situació de final de vida. 9. Conèixer les estratègies emprades en l'atenció a l'entorn de la persona en situació de procés de final de vida, reconeixent el paper de la infermera en tenir cura de l'individu, el seu entorn i la seva comunitat. 10. Raonar, mitjançant el pensament crític, les intervencions més adequades quan es té cura de les persones grans, així com de les persones durant processos de situació de final de vida, analitzant la informació més actualitzada segons l'evidència científica. 11. Reflexionarsobre la mort, al temps que s'identifiquen tabús, prejudicis i assumpcions inherents a les 1 11. Reflexionarsobre la mort, al temps que s'identifiquen tabús, prejudicis i assumpcions inherents a les persones i les societats, i identificar els coneixements que permeten reconèixer eines útils per a desenvolupar la relació d'ajuda en l'atenció a les persones en situació de final de vida i el seu entorn.
Resumen: 1. Identify changes that occur during normal aging, as well as the most prevalent pathologies and concomitant processes during this stage of life. 2. Learn about the different health structures and organizations intended to provide healthcare to the elderly, and recognize the role of nursing in elderly healthcare teams. 3. Identify the elements of comprehensive geriatric assessment, and recognize their usefulness and application on clinical practice. 4. Select the most appropriate interventions to help people live and take care of themselves by adapting to the changes produced by the process of natural aging (healthy aging). 5. Identify the concept of end of life through the perspective of different natural and social disciplines. 6. Learn about different meanings of death from a social, historical and cultural perspective. 7. Identify those interventions aimed at caring for people in end-of-life situations. 8. Identify those interventions aimed at guaranteeing autonomy during decision-making that may appear taking care of people in end-of-life situations. 9. Learn about strategies used when taking care of the environment of people in end-of-life situations, recognizing the role of the nurse in taking care of individuals, as well as their environments and communities. 10. Reason, through critical thinking, the most appropriate interventions when caring for the elderly, as well as people during end-of-life situation processes, analyzing the most up-to-date information according to scientific evidence. 11. Reflect on death, while identifying taboos, prejudices and assumptions inherent in people and societies, 1 11. Reflect on death, while identifying taboos, prejudices and assumptions inherent in people and societies, and identify the knowledge that allows to recognize useful tools to develop help relationship when taking care of people in end-of-life situations and their environment.
Resumen: 1. Identificar los cambios que se producen durante el envejecimiento normal, así como las patologías y procesos concomitantes más prevalentes durante esta etapa de la vida. 2. Conocer las diferentes estructuras y organizaciones sanitarias destinadas a cuidar del adulto mayor, y reconocer el papel de la enfermera en los equipos de cuidados en el adulto mayor. 3. Identificar los elementos de la valoración geriátrica integral, y reconocer su utilidad y aplicación en la práctica clínica. 4. Seleccionar las intervenciones más adecuadas para ayudar a las personas a vivir y cuidar de sí mismas adaptándose a los cambios producidos por el proceso de envejecimiento natural (envejecimiento saludable). 5. Identificar el concepto del final de vida a través de la perspectiva de diferentes disciplinas naturales y sociales. 6. Conocer diferentes significados de la muerte desde una perspectiva social, histórica y cultural. 7. Identificar aquellas intervenciones destinadas a cuidar de las personas en situación de final de vida. 8. Identificar aquellas intervenciones destinadas a garantizar la autonomía durante la toma de decisiones que puedan aparecer durante el cuidado de personas en situación de final de vida. 9. Conocer las estrategias empleadas en la atención al entorno de la persona en situación de proceso de final de vida, reconociendo el papel de la enfermera en el cuidado del individuo, su entorno y su comunidad. 10. Razonar, mediante el pensamiento crítico, las intervenciones más adecuadas cuando se tiene cuidado de las personas mayores, así como de las personas durante procesos de situación de final de vida, analizando la información más actualizada según la evidencia científica. 11. Reflexionar sobre la muerte, al tiempo que se identifican tabúes, prejuicios y asunciones inherentes a 1 11. Reflexionar sobre la muerte, al tiempo que se identifican tabúes, prejuicios y asunciones inherentes a las personas y las sociedades, e identificar los conocimientos que permiten reconocer herramientas útiles para desarrollar la relación de ayuda en la atención a las personas en situación de final de vida y su entorno.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Infermeria [2500891]
Plan de estudios: Grau en Infermeria [830]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.4 KB

Anglès
5 p, 104.3 KB

Castellà
5 p, 104.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-02, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir