Teoria de l'art [100538]
Gutierrez Torres, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Art Theory
Título variante: Teoría del arte
Fecha: 2021-22
Resumen: L'assignatura està pensada com una introducció, amb l'objectiu de familiaritzar l'alumne amb el vocabulari i els conceptes fonamentals de la Teoria i el pensament de l'art. Durant el curs s'analitzaran les principals qüestions o problemes a l'entorn del fet artístic que s'han plantejat els artistes, els teòrics, els filòsofs o els crítics de l'art. L'objectiu general de l'assignatura és que l'alumne conegui la intersecció entre l'art i el pensament i, concretament, la capacitat de l'art per a ser un lloc idoni per a aquest, així com la transitivitat entre teoria i pràctica de l'art. L'assignatura es configura en una ferma correlació amb la pràctica artística. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. Elaboració d'un argumentari i un vocabulari per a comprendre i explicar l'art com a un lloc idoni per al pensament 2. Comprensió de l'art com a categoria i familiaritzar-se amb els processos històrics que han dut a la seva formació 3. Conèixer les principals línies teòriques d'anàlisi de l'art en l'actualitat 4. Distingir entre creativitat, artisticitat i art 5. Fer-se un mapa mental dels agents que hi intervenen en el fet artístic 6. Reconèixer a l'artista com a construcció històrica en relació a la configuració de l'individu modern 7. Aprendre a analitzar les produccions artístiques en relació amb el seu context i la teoria 8. La consciència de la història com a relat i començar a treballar amb eines per la configuració de relat.
Resumen: The subject is intended as an introduction, with the aim of familiarizing the student with the vocabulary and the fundamental concepts of Theory and thought in art. During the course, the main issues or problems in the environment of the artistic event that artists, theorists, philosophers or art critics have considered will be analyzed. The general objective of the subject is that the student knows the intersection between art and thought and, specifically, the ability of art to be an ideal place for it, as well as the transitivity between theory and practice of art. The subject is configured in a strong correlation with artistic practice. The specific objectives of the subject are: 1. Elaboration of an argumentary and a vocabulary to understand and explain art as an ideal place for thinking 2. Understanding art as a category and becoming familiar with the historical processes that have led to its formation 3. Know the main theoretical lines of art analysis today 4. Distinguish between creativity, artisticity and art 5. Make a mental map of the agents that plays in the artistic act 6. Recognize the artist as a historical construction in relation to the configuration of the modern individual 7. Learning to analyze artistic productions in relation to their context and theory 8. The awareness of history as a story and start working with tools for storytelling.
Resumen: La asignatura está pensada como una introducción, con el objetivo de familiarizar al alumno con el vocabulario y los conceptos fundamentales de la Teoría y el pensamiento en arte. Durante el curso se analizarán las principales cuestiones o problemas en el entorno del hecho artístico que se han planteado los artistas, los teóricos, los filósofos o los críticos del arte. El objetivo general de la asignatura es que el alumno conozca la intersección entre el arte y el pensamiento y, concretamente, la capacidad del arte para ser un lugar idóneo para este, así como la transitivitat entre teoría y práctica del arte. La asignatura se configura en una firme correlación con la práctica artística. Los objetivos específicos de la asignatura son: 1. Elaboración de un argumentario y un vocabulario para comprender y explicar el arte como un lugar idóneo para el pensamiento 2. Comprensión del arte como categoría y familiarizarse con los procesos históricos que han llevado a su formación 3. Conocer las principales líneas teóricas de análisis del arte en la actualidad 4. Distinguir entre creatividad, artisticitat y arte 5. Hacerse un mapa mental de los agentes que intervienen en el hecho artístico 6. Reconocer al artista como construcción histórica en relación a la configuración del individuo moderno 7. Aprender a analizar las producciones artísticas en relación con su contexto y la teoría 8. La conciencia de la historia como relato y empezar a trabajar con aperos por la configuración de relato.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Història de l'art [2500239]
Plan de estudios: Grau en Història de l'Art [807]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 104.8 KB

Anglès
4 p, 103.9 KB

Castellà
4 p, 104.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-01-21



   Favorit i Compartir