Anàlisi del sector turístic [101194]
Santolalla García, Beatriz
García Jimènez, Sonia
Ortiz García, José Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Títol variant: Analysis of the Tourism Sector
Títol variant: Análisis del sector turístico
Data: 2021-22
Resum: L'assignatura pretén situar als alumnes de primer curs del Grau en Turisme en el món del turisme, concretament introduir l'activitat de les diferents empreses turístiques existents al sector. L'alumne estudiarà el funcionament de les empreses proveïdores de bens i serveis turístics (empreses de transport turístic, companyies asseguradores, guies turístics, etc,. ) així com el funcionament de les empreses d'intermediació i l'organització departamental i de RRHH de l'àrea d'allotjament dels establiments hotelers. Aquesta assignatura es divideix en dos parts diferenciades i complementaries: la intermediació de serveis turístics mitjançant les empreses d'intermediació i els nous canals d'intermediació, i l'hotel com establiment d'allotjament de primer ordre dins de l'hoteleria i el turisme. Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de ser capaç de: 1. Identificar i relacionar les activitats que conformen el sector turístic en tots els seus àmbits (empreses d'intermediació, hoteler, restauració i oci, consultoria,. . . ). 2. Relacionar les activitats que conformen el sector turístic en tots els seus àmbits, (empreses d'intermediació, hoteler, restauració i oci, consultoria,. . . ), distingint els seus elements diferencials. 3. Argumentar a través de la visió del sector i la perspectiva teòrica, com ha de ser desenvolupat el sector 1 3. Argumentar a través de la visió del sector i la perspectiva teòrica, com ha de ser desenvolupat el sector turístic. 4. Analitzar la dimensió econòmica del turisme a partir de l'estudi dels seus subsectors (empreses d'intermediació, hoteler, restauració i oci, consultoria,. . ). 5. Distingir i descriure projectes pel desenvolupament turístic dels diferents subsectors del sector turístic.
Resum: This course aims to define the first course for students in the Degree in Tourism in the world of tourism; specifically the objective is to introduce them into the practice of the activities developed by different tourism companies existing in this industry. The student will study how tourism service and goods suppliers (i. e. public transportation companies, insurance companies, tour guides, etc. ) operates, as well the operation of the intermediary tourist companies and hotel establishments. This course has two different and complementary parts: one part is related to the structure and operation of hotels as accommodation establishments of first order within the hospitality and tourism industry, and the second part referred to intermediary tourist companies. At the end of the course the student will be able to: 1 1. Identify the activities that comprehend the tourism industry in all areas (in particular, intermediary tourist companies and hotels). 2. Link the activities that comprehend the tourism industry in all areas (in particular, intermediary tourist companies and hotels), identifying their main characteristics. 3. Take as a basis of the sector's perspective and the theoretical standpoint; argue how to further develop the tourism industry. 4. Analyze the economic dimension of tourism from the study of the subsectors (i. e. intermediary tourist companies, accommodation, restaurants and leisure, consultancy, etc. ). 5. Differentiate and describe projects that may contribute to the development of the subsectors of the tourism industry.
Resum: La asignatura pretende situar a los alumnos de primer curso del Grado en Turismo en el mundo del turismo, concretamente introducir la actividad de las diferentes empresas turísticas existentes en el sector. El alumno estudiará el funcionamiento de las empresas proveedoras de bienes y servicios turísticos (empresas de transporte turístico, compañías aseguradoras, guías turísticos, etc. ,. ) así como el funcionamiento de las empresas de intermediación y la organización departamental y de RRHH del área de alojamiento de los establecimientos hoteleros. Esta asignatura se divide en dos partes bien diferenciadas y complementarias al tiempo: la intermediación de servicios turísticos mediante agencias de viajes y los nuevos canales de intermediación y el hotel como establecimiento de alojamiento de primer orden dentro de la hostelería y el turismo. Al finalizar la asignatura el alumno deberá ser capaz de: 1. Identificar y relacionar las actividades que conforman el sector turístico en todos sus ámbitos (agencias de viaje, hotelero, restauración y ocio, consultoría, . . . ). 2. Relacionar las actividades que conforman el sector turístico en todos sus ámbitos, (agencias de viajes, 1 2. Relacionar las actividades que conforman el sector turístico en todos sus ámbitos, (agencias de viajes, hotelero, restauración y ocio, consultoría, . . . ), distinguiendo sus elementos diferenciales. 3. Argumentar a través de la visión del sector y la perspectiva teórica, como debe ser desarrollado el sector turístico. 4. Analizar la dimensión económica del turismo a partir del estudio de sus subsectores (agencias de viajes, hotelero, restauración y ocio, consultoría. . . ). 5. Distinguir y describir proyectos para el desarrollo turístico de los diferentes subsectores del sector turístico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Turisme [2500894]
Pla d'estudis: Grau en Turisme [1345] ; Grau en Turisme [820]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.3 KB

Anglès
5 p, 107.3 KB

Castellà
6 p, 108.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir