Història del Dret i de les Institucions [102197]
Cañabate Pérez, Josep
Gonzalez Clapham, Jose Antonio
Casas Díaz, Laura
Vallès Muñío, Daniel
Giombini, Stefania
Bas Vilafranca, Alex
Estrada Rius, Alberto
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Additional title: History of Law and Institutions
Additional title: Historia del Derecho y de las Instituciones
Date: 2021-22
Abstract: Es tracta d'una assignatura de formació jurídica bàsica. L'assignatura proporciona: a) el coneixement de l'estructura bàsica i l'evolució del dret peninsular en el marc de la història europea; i b) les claus històriques imprescindibles per a l'adquisició de la cultura jurídica que la complexitat dels nostres dies exigeix dels juristes. La Introducció de l'assignatura ofereix la terminologia i els elements conceptuals i metodològics indispensables per a la seva comprensió. En les altres seccions del programa, que constitueixen el cos de l'assignatura i que es refereixen als diferents 1 En les altres seccions del programa, que constitueixen el cos de l'assignatura i que es refereixen als diferents períodes històrico-jurídics, s'expliquen sumàriament les bases econòmiques i socials de cadascun, les característiques generals del Dret amb els seus elements formatius, les fonts jurídiques (normatives, d'aplicació del Dret. . . ) i les institucions més importants, centrat en el territori de l'Espanya actual i en les diferents comunitats polítiques en què ha estat dividida a través de la Història, i emmarcat en la cultura, la política i el Dret del món occidental. L'assignatura també centra part del programa en l'anàlisi de la història social i jurídica amb perspectiva de gènere, de manera que les categories històriques i jurídiques tradicionals demostren la construcció en determinades etapes històriques d'un model basat en la discriminació per raó de sexe, amb la qual cosa l'anàlisi a través del gènere esdevé fonamental.
Abstract: It is a subject of basic legal training. The course provides: a) knowledge of the basic structure and evolution of peninsular law within the framework of European history; i b) the essential historical keys for the acquisition of the legal culture that the complexity of our days demands from jurists. The Introduction of the subject offers the terminology and the conceptual and methodological elements indispensable for its comprehension. In the other sections of the program, which constitute the body of the subject and which refer to the different historical-juridical periods, the economic and social bases of each one are summarily explained, the general characteristics of the Law with its formative elements, the sources legal (normative, law enforcement . . . ) and 1 characteristics of the Law with its formative elements, the sources legal (normative, law enforcement . . . ) and the most important institutions, focused on the territory of present-day Spain and on the different political communities in which it has been divided through history, and framed in culture, politics and the law of the western world.
Abstract: Se trata de una asignatura de formación jurídica básica. La asignatura proporciona: a) el conocimiento de la estructura básica y la evolución del derecho peninsular en el marco de la historia europea; i b) las claves históricas imprescindibles para la adquisición de la cultura jurídica que la complejidad de nuestros días exige de los juristas. La Introducción de la asignatura ofrece la terminología y los elementos conceptuales y metodológicos indispensables para su comprensión. En las otras secciones del programa, que constituyen el cuerpo de la asignatura y que se refieren a los diferentes períodos histórico-jurídicos, se explican sumariamente las bases económicas y sociales de cada uno, las características generales del Derecho con sus elementos formativos, las fuentes jurídicas (normativas, de aplicación del Derecho. . . ) y las instituciones más importantes, centradas en el territorio de la 1 (normativas, de aplicación del Derecho. . . ) y las instituciones más importantes, centradas en el territorio de la España actual y en las diferentes comunidades políticas en que ha estado dividida a través de la Historia, y enmarcadas en la cultura, la política y el Derecho del mundo occidental.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Dret [2500786]
Study plan: Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Dret [1209] ; Grau en Criminologia i Grau en Dret [1284] ; Grau en Criminologia i Grau en Dret [1411] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [1420] ; Grau en Dret [949] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [994]Català
7 p, 117.8 KB

Anglès
6 p, 116.0 KB

Castellà
6 p, 114.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2021-07-09, last modified 2022-05-04   Favorit i Compartir