Aqüicultura i Ictiopatologia [102618]
Sala Pallarés, Roser
Padrós, Francesc 1965-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Aquaculture and Ictiopathology
Título variante: Acuicultura e Ictiopatología
Fecha: 2021-22
Resumen: Es tracta d'una assignatura de tercer curs, de tipus obligatori, on el principal objectiu és introduir a l'alumne en les bases de la producció i sanitat, especialment d'aquelles espècies aqüícoles destinades al consum humà o d'interès. Per això, com a objectius formatius es busca que en finalitzar la matèria l'estudiant sigui capaç de: a) Conèixer les principals característiques del medi aquàtic i comprendre la influència que tenen sobre la fisiologia, el sistema de cultiu i l'estat sanitari de les espèces aqüàtiques i, per tant, la repercusió que tenen sobre la producció, salut i benestar dels animals. b) Conèixer i entendre les característiques i diversitats dels principals sistemes de producció d'espècies aquàtiques d'interès comercial que existeixen. c) Conèixer les malalties més importants en espècies d'aqüicultura, el seu diagnòstic, prevenció i tractament. 1 Aquesta assignatura inclou activitats realitzades en anglès, identificades en aquesta guia docent com DA (Docència Anglès).
Resumen: It is a core third-year subject. The main objective is to introduce the student into the bases of the production and health manag Following these studies, the students should: a) Know the main characteristics of the aquatic environment and understand the influence in the physiology, the culture system b) Know and understand the characteristics and diversity of the main aquatic production systems. c) Know and identify the most relevant diseases in aquatic/aquaculture species, their diagnosis, prevention and treatment. 1 This subject includes activities carried out in English, identified in this teaching guide as DA (English Teaching/Docència en An Main skills • Analyze, synthesize, solve problems and make and take decisions. • Communicate the information obtained during the professional practice with fluency, speaking &writing, with other colleagues • English communication skills . • Diagnose the different animal diseases, individually and in groups. Knowledge of preventive measures, with special focus on • Diagnose the most common diseases by using different general and instrumental techniques. • Carry out a necropsy, including the description of the lesions found, sampling, storage, transport and processing • Collect, preserve and send all kinds of samples with the corresponding report. Learning outcomes • Analyze, synthesize, solve problems and make/take decisions. • Communicate during the professional practice in a fluid way, orally and in writing, with other colleagues, authorities and socie • Demonstrate knowledge of English to communicate both orally and in writing in contexts. • Describe the strategies of prevention, diagnosis and control of the main diseases in aquaculture according to the rearing syst • Prepare anatomo-pathological reports specifying the concise and precise description of the pathological findings, and always • Identify the lesions of the domestic and wild aquatic species. • Obtain the appropriate samples from an animal or a group of animals, as well as send and process the samples to the labora • Recognize the relevance of the aquatic environment on the physiology and health status of the aquatic animals and the effec • Assess the relevance and the opportunity of necropsy as a method for the diagnosis of diseases. • Assess the importance of infectious and parasitic diseases in the field of animal health, public health and animal production.
Resumen: Se trata de una asignatura de tercer curso, de tipo obligatorio, donde el principal objetivo es introducir al alumno en las bases de la producción y sanidad, especialmente de aquellas especies acuícolas destinadas a consumo humano o de interés. Por ello, como objetivos formativos se busca que, al finalizar la materia, el estudiante sea capaz de: a) Conocer las principales características del medio acuático y comprender la influencia que tienen sobre la fisiología, el sistema de cultivo y el estado sanitario de las especies acuáticas y, por tanto, la repercusión que tienen sobre la producción, salud y bienestar de los animales. b) Conocer y entender las características y diversidades de los principales sistemas de producción de especies acuáticas de interés comercial que existen. c) Conocer las enfermedades más importantes en especies acuícolas, su diagnóstico, prevención y tratamiento. Esta asignatura incluye actividades realizadas en inglés, identificadas en esta guía docente como DA 1 Esta asignatura incluye actividades realizadas en inglés, identificadas en esta guía docente como DA (Docencia Inglés).
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 121.4 KB

Anglès
11 p, 125.1 KB

Castellà
9 p, 120.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-06-28



   Favorit i Compartir