Carn i Productes Carnis [102649]
Mor-Mur i Francesch, Montserrat
Yuste Puigvert, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Meat and Meat Products
Additional title: Carne y Productos Cárnicos
Date: 2021-22
Abstract: La indústria càrnia és una de les principals d'entre totes les dels aliments i en alguns contextos és la majoritària. A Catalunya arriba a un terç del total i ocupa fins a un 37% dels treballadors de l'alimentària. Per altra banda, la ciència de la carn i els seus derivats s'estudia de manera sistemàtica i cartesiana des de fa molts anys de manera que aporta coneixement a aquest sector bàsic de l'alimentació per diversos motius. Els fets anteriors porten a la consideració d'oferir als estudiants de CTA la possibilitat d'aprofundir en aquesta ciència a través d'una assignatura optativa. Coneixements L'estudiant ha d'adquirir un coneixement adequat de les propietats de la carn, els processos de conservació i/o transformació que se li apliquen a la indústria, els efectes del processament sobre les característiques microbiològiques i organolèptiques, les propietats nutritives i funcionals de la carn i tractaments menys habituals però en estudi o desenvolupament. Habilitats o aptituds L'estudiant ha d'adquirir capacitats d'anàlisi, intervenció i resolució, ja que com a professional haurà de fer 1 L'estudiant ha d'adquirir capacitats d'anàlisi, intervenció i resolució, ja que com a professional haurà de fer front a situacions (problemàtiques o no), com ara rutines, canvis, innovacions, desenvolupaments, conflictes, faltes de conformitat, etc. ; també ha d'exercir funcions educatives o formadores per millorar les activitats o solucionar els problemes, tant si exerceix de tècnic com si ho fa d'inspector. Actituds L'estudiant haurà de ser conscient del seu paper com a professional que ha de contribuir a un millor abastiment de carn a la població, amb un coneixement adequat de les exigències d'aquesta responsabilitat. L'estudiant també haurà de sentir com a una necessitat el desenvolupament continu dels seus coneixements i habilitats, amb interès pel propi perfeccionament professional.
Abstract: The meat industry is one of the main among all food incdustries and in some contexts it is the majority. In Catalonia it reaches a third of the total and occupies up to 37% of the workers of the alimentary one. On the other hand, the science of meat and its derivatives has been studied systematically and cartesian for many years, so that it brings knowledge to this basic sector of food for various reasons. The above facts lead to the consideration of offering CTA students the possibility of furthering this science through an optional subject. Knowledges The student must acquire adequate knowledge of the meat properties , the processes of conservation and / or transformation that are applied in industries, the effects of processing on the microbiological and organoleptic characteristics, the nutritional and functional properties of meat and finally, the less common treatments being in development. Skills or aptitudes The student must acquire the skills of analysis, intervention and resolution, since as a professional he will have to deal with situations (problematic or not), such as routines, changes, innovations, developments, conflicts, lack of conformity, etc. The professional must also exercise educational or training functions to improve the activities or solve the problems, whether you are a technician or an inspector. 1 Attitudes The student must be aware of his role as a professional who should contribute to a better supply of meat to the population, with an adequate knowledge of the demands of this responsibility. The student will also have to feel the need for continuous development of their knowledge and skills, with an interest in their own professional improvement.
Abstract: La industria cárnica es una de las principales de entre todas las de los alimentos y en algunos contextos es la mayoritaria. En Cataluña llega a un tercio del total y ocupa hasta un 37% de los trabajadores de la alimentaria. Por otra parte, la ciencia de la carne y sus derivados se estudia de manera sistemática y cartesiana desde hace muchos años por lo que aporta conocimiento a este sector básico de la alimentación por varios motivos. Los hechos anteriores llevan a la consideración de ofrecer a los estudiantes de CTA y Veterinaria la posibilidad de profundizar en esta ciencia a través de una asignatura optativa. Conocimientos El estudiante debe adquirir un conocimiento adecuado de las propiedades de la carne, los procesos de conservación y / o transformación que se le aplican en la industria, los efectos del procesado sobre las características microbiológicas y organolépticas, las propiedades nutritivas y funcionales de la carne y tratamientos menos habituales pero en estudio o desarrollo. Habilidades o aptitudes El estudiante debe adquirir capacidades de análisis, intervención y resolución, ya que como profesional tendrá que hacer frente a situaciones (problemáticas o no), tales como rutinas, cambios, innovaciones, desarrollos, conflictos, faltas de conformidad, etc. También debe ejercer funciones educativas o formadoras para mejorar la producción en equipo o solucionar los problemas, tanto si ejerce como técnico o como inspector. Actitudes El estudiante deberá ser consciente de su papel como profesional que ha de contribuir a un mejor 1 El estudiante deberá ser consciente de su papel como profesional que ha de contribuir a un mejor abastecimiento de carne a la población, con un conocimiento adecuado de las exigencias de esta responsabilidad. El estudiante también deberá sentir como una necesidad el desarrollo continuo de sus conocimientosyhabilidades, con interés por el propio perfeccionamiento profesional.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Veterinària [955] ; Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 118.5 KB

Anglès
7 p, 115.9 KB

Castellà
7 p, 115.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2021-07-09, last modified 2023-01-21



   Favorit i Compartir