Psicologia Mèdica [102946]
Torrubia Beltri, Rafael
Fernández-Teruel, Alberto
Escorihuela, Rosa M
Oromendia Rodriguez, Pablo
Oliveras, Ignasi
Pretus Gomez, Clara
Ivanova Serokhvostova, Anastasya
Pardo Cladellas, Yolanda
Taberner Viera, Joan
Vega Moreno, Daniel
Molinuevo Alonso, Beatriz
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Medical Psychology
Título variante: Psicología Médica
Fecha: 2021-22
Resumen: L'assignatura s'imparteix a segon curs del Grau de Medicina, dins l'etapa de formació preclínica, període dedicat a que l'alumnat adquireixi els coneixements bàsics sobre l'estructura i funció del cos humà. El seus objectius generals són que l'alumnat: Adquireixi un repertori de coneixements sobre els processos bàsics del comportament humà que li permetin discernir en etapes formatives futures entre el funcionament normal i l'anormal. Sigui capaç d'interpretar i usar conceptes i mesures derivats de la psicologia bàsica que són emprats habitualment en la pràctica mèdica. Enumeri i sigui capaç de discriminar les limitacions i biaixos del nostre cervell com a processador 1 habitualment en la pràctica mèdica. Enumeri i sigui capaç de discriminar les limitacions i biaixos del nostre cervell com a processador d'informació i descrigui les repercussions que tenen tant en la conducta del metge com en la de l'usuari dels serveis de salut. Descrigui la relació entre els estats psicològics, els trets de personalitat i les malalties somàtiques. Sigui capaç de descriure els trastorns mentals més freqüents i els sistemes de classificació més comuns. Sigui capaç de descriure les característiques essencials i les aplicacions dels diversos tractaments psicològics basats en l'evidència que es poden fer servir en la pràctica mèdica. Tots aquests objectius han de contribuir a que l'alumnat assoleixi un bagatge de competències que han de possibilitar una millor comprensió de la conducta dels usuaris dels sistemes de salut, de la pròpia conducta i de la interacció professional de la salut-usuari.
Resumen: To acquire a repertoire of knowledge about the basic processes of human behaviour that allow the students to discern in future training stages between normal and abnormal psychological functioning. To interpret and use concepts and measures derived from basic psychology that are commonly used in medical practice. To describe the limitations and biases of our brain in information processing and the repercussions that they have on the behaviour of the doctor as well as the user of the health services. To describe the relationship between psychological states, personality traits and somatic illnes. To describe the most common mental disorders and the most commonly used mental disorders classification 1 To describe the relationship between psychological states, personality traits and somatic illnes. To describe the most common mental disorders and the most commonly used mental disorders classification systems. To describe the essential characteristics and applications of the various evidence-based psychological treatments that can be used in medical practice. All these goals must help the student to achieve a range of skills that enable him/her a better understanding of both the behavior of users of health systems and their own behavior.
Resumen: La asignatura se imparte en segundo curso del Grado de Medicina, en la etapa de formación pre-clínica, periodo dedicado a que el alumnado adquiera los conocimientos básicos sobre la estructura y función del cuerpo humano. Sus objetivos generales son que el alumnado: - Adquiera un repertorio de conocimientos sobre los procesos básicos del comportamiento humano que le permitan discernir en etapas formativas futuras entre el funcionamiento normal y anormal. - Sea capaz de interpretar y usar conceptos y medidas derivados de la psicología básica que se utilizan 1 - Sea capaz de interpretar y usar conceptos y medidas derivados de la psicología básica que se utilizan habitualmente en la práctica médica. - Enumere y sea capaz de discriminar las limitaciones y sesgos de nuestro cerebro como procesador de información y describa las repercusiones que tienen tanto en la conducta del médico como en la del usuario de los servicios de salud. - Describa la relación entre los estados psicológicos, los rasgos de personalidad y las enfermedades somáticas. - Sea capaz de describir los trastornos mentales más frecuentes y los sistemas de clasificación más comunes. - Sea capaz de describir las características esenciales y las aplicaciones de los diferentes tratamientos psicológicos basados en la evidencia que se pueden utilizar en la práctica médica. - Todos estos objetivos han de contribuir a que el alumnado consiga un bagaje de competencias que han de posibilitar una mejor comprensión de la conducta de los usuarios de los sistemas de salud, de la propia conducta y de la interacción profesional de la salud-usuario.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 116.9 KB

Anglès
7 p, 111.9 KB

Castellà
7 p, 113.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-10-24



   Favorit i Compartir