Cultius Cel·lulars en Recerca Biomèdica [103977]
Martín Flix, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Cell Cultures in Biomedical Research
Additional title: Cultivos Celulares en Investigación Biomédica
Date: 2021-22
Abstract: CONTEXTUALITZACIÓ: L'assignatura de Cultius Cel·lulars en Recerca Biomèdica s'imparteix en el 2on semestre del 5è curs de la titulació de Veterinària a la Facultat de Veterinària. Aquesta és una assignatura amb un cert grau d'especialització, en la que es pretén que l'alumnat adquireixi unes nocions bàsiques per iniciar-se en les metodologies utilitzades en la manipulació i el cultiu de cèl·lules eucariotes de mamífers. Per això és una assignatura amb un component pràctic important. Aquest bloc de lliçons pretén aportar a l'alumnat de Veterinària, coneixements sobre les tècniques bàsiques de cultiu de cèl·lules animals, tant pel que fa als seus fonaments teòrics com a la pràctica de les mateixes. També s'inclouen altres tècniques per al seguiment o la caracterització de les cèl·lules en cultiu, com les tècniques de microscòpia de contrast de fases i de fluorescència i les tècniques per a la immunodetecció fluorescent de proteïnes. Es tracta de tècniques molt útils en la en la recerca i en indústries derivades, com ara la farmacèutica, que es fan servir, per exemple, en la caracterització cel·lular, en la detecció d'efectes citotòxics i mutagènics de diversos compostos (medicaments, additius, etc. ) o ens els assajos in vitro d'inflamació. OBJECTIUS: 1) Conèixer l'equipament i material bàsic d'un laboratori de Cultius Cel·lulars 2) Conèixer les metodologies bàsiques utilitzades en un laboratori de Cultius Cel·lulars per la implementació, el manteniment i la caracterització d'un cultiu de cèl·lules animals.
Abstract: CONTEXTUALIZATION: Cell Culture in Biomedical Research is taught in the 2nd semester of the 5th year of the Veterinary degree in the Faculty of Veterinary Medicine. This is a subject with a certain degree of specialization. It is intended that the student acquires basic notions regarding cell culture methodologies used for the manipulation and culture of mammalian eukaryotic cells. For this reason, the subject has a strong practical component. This subject aims to provide the Veterinary student with the basic knowledge regarding the basic theoretical and practical knowledge to perform cell culture techniques of animal cells. The students will also learn techniques used for the characterization of the cells and for the detection of cytotoxic and mutagenic effects of various compounds (medications, additives, etc. ). These are techniques that are very useful in research labs and frequently used in derivative industries, such as pharmaceuticals. OBJECTIVES: 1) To learn about the equipment and basic material of a cell culture laboratory 2) To learn the basic methodologies and protocols used to characterize mammal cells to start, mantain and characterize an animal cell culture.
Abstract: CONTEXTUALIZACIÓN: La asignatura de Cultivos Celulares en Investigación Biomédica se imparte en el 2º semestre del 5º curso de la titulación de Veterinaria en la Facultad de Veterinaria. Esta es una asignatura con un cierto grado de especialización, en la que se pretende que el alumnado adquiera nociones básicas para poder iniciarse en las metodologías utilizadas en la manipulación y el cultivo de células eucariotas de mamíferos. Por eso es una asignatura con un componente práctico importante. Este bloque de lecciones pretende aportar al alumnado de Veterinaria conocimientos sobre las técnicas básicas de cultivo de células animales, tanto en lo relativo a sus fundamentos teóricos, como en cuanto a la parte práctica de las mismas. También se incluye el aprendizaje de técnicas para el seguimiento o la caracterización de las células en cultivo, como la microscopía de contraste de fases y de fluorescencia y las técnicas para la inmunodetección fluorescente de proteínas. Se trata de técnicas muy útiles en la en investigación y en industrias derivadas de la misma, como la farmacéutica, en la que se utilizan, por ejemplo, la caracterización celular o la detección de efectos citotóxicos y mutagénicos de diversos compuestos (medicamentos, aditivos , etc. ). OBJETIVOS: 1) Conocer el equipamiento y material básico de un laboratorio de Cultivos Celulares. 1 1) Conocer el equipamiento y material básico de un laboratorio de Cultivos Celulares. 2) Conocer las metodologías y protocolos básicos utilizados en un laboratorio de Cultivos Celulares para la implementación, el mantenimiento y la caracterización de un cultivo de células animales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Grau en Veterinària [955]Català
5 p, 108.7 KB

Anglès
5 p, 106.5 KB

Castellà
5 p, 107.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2021-07-09, last modified 2021-07-23   Favorit i Compartir