Introducció a e-Business i e-Government [104058]
Blabia Girau, Daniel
Gallart Gonzalez Palacio, Josep Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Título variante: Introduction to e-Business and e-Government
Título variante: Introducción al e-Business y e-Government
Fecha: 2021-22
Resumen: Es tracta d'una assignatura dividida en dues parts diferenciades però que tenen vincles: La primera part, dedicada a l'e-business, es centrarà en el desenvolupament de models de negoci en l'entorn digital i en com les TIC poden aportar valor a les organitzacions. Els projectes sobre els que treballaran els alumnes poden ser iniciàtics o projectes ja existents on ells creen que poden focalitzar el seu esforç i aportar el seu coneixement i treball. L'objectiu d'aquesta primera part es poder demostrar que s'ha aportat un valor a un projecte de base TIC ja sigui amb finalitat d'obtenir una rendibilitat econòmica o un retorn social. La segona part es centra en l'e-Government o Administració Electrònica. La gestió pública no pot ser aliena a les millores que proporciona l'ús de les TIC, en termes de qualitat, eficàcia i productivitat, tant a nivell intern, com en les relacions amb la societat. Les TIC són una palanca de canvi per la millora en la gestió de l'Administració amb l'objectiu de garantir l'eficàcia i l'accessibilitat als serveis públics per part dels ciutadans i empreses. Alhora els ciutadans, amb l'ajuda de les TIC, estan canviant la manera de relacionar-se tant entre ells com amb les Administracions, exigint informació, i tenint un paper cada vegada més rellevant en l'acció de govern, influint d'aquesta manera cada vegada més en la gestió pública. Cal doncs que les Administracions desenvolupin una estratègia digital per la millora dels seus processos interns com externs, i que alhora s'entomi el nou repte de que l'Administració s'obri a la societat i promogui la participació dels ciutadans en la pròpia gestió pública per a la millora dels serveis públics així com els processos de govern. Podríem definir, doncs, l'eGovernment com el conjunt d'accions encaminades a definir aquesta estratègia 1 Podríem definir, doncs, l'eGovernment com el conjunt d'accions encaminades a definir aquesta estratègia d'implementació de les TIC orientades a la millora de la gestió pública i a incrementar la transparència i la participació dels seus administrats en la gestió pública. L'objectiu d'aquesta segona part del curs és que els estudiants disposin d'una visió global de quin és el paper de les TIC en el sector públic, tant a nivell nacional com europeu i com aquestes poden aportar valor en la prestació dels serveis que presta, tenint com a referència l'evolució de les TIC en el sector privat. Tot i essent dues parts diferenciades, al llarg de l'assignatura es posaran de manifest punts en comú. En aquest sentit es preveuen sessions conjuntes on es podrà comprovar com l'Administració electrònica contribueix a la creació i gestió d'un negoci.
Resumen: It is a subject divided into two differentiated but linked parts: The first part, dedicated to e-business, will focus on the development of business models in the digital world, and how ICT can add value to organizations. The relations between companies (B2B) as the relationships of companies and their customers (B2C), as well as the impact of web 2. 0 in the management of companies or social media business will be analyzed. The objective of this first part is the design of a technology-based business plan and to present it to both experts and non-experts. The second part focuses on e-Government or Electronic Administration. Public management can not be alien to the improvements provided by the use of ICT, in terms of quality, effectiveness and productivity, both internally, and in relations with society. ICTs are a lever of change for the improvement in the management of the Administration in order to guarantee the effectiveness and accessibility to the public services by citizens and businesses. Likewise, citizens, with the help of ICT, are changing the way they interact with each other and with the Administrations, demanding information, and having a increasingly relevant role in government action, thus increasingly influencing the Public Management. It is therefore necessary that the Administrations develop a digital strategy to improve their internal and external processes, and at the same time taking into account the new challenge that the Administration is open to society and promote the participation of citizens in public management for the improvement of public services as well as the processes of government. 1 the processes of government. We could define, then, the eGovernment as the set of actions aimed at defining this strategy for the implementation of ICTs aimed at improving public management and increasing transparency and participationof its administrators in public management. The objectiveof this second part of the course is that students have a global vision of what is the role of ICT in the public sector, both at national and European level and how these can add value to the provision of its services, taking as reference the evolution of ICT in the private sector. Even though there are two differentiated parts, points in common will be revealed throughout the course. In this sense joint sessions are foreseen, in which it can be illutrated how the electronic Administration contributes to the creation and management of a business.
Resumen: Se trata de una asignatura dividida en dos partes diferenciadas pero que tienen vínculos: La primera parte, dedicada al e-business, se centrará en el desarrollo de modelos de negocio en el entorno digital y en cómo las TIC pueden aportar valor a las organizaciones. Se analizarán tanto las relaciones entre empresas (B2B) como las relaciones de las empresas y sus clientes (B2C), así como el impacto de la web 2. 0 en la gestión de las empresas o la social media business. El objetivo de esta primera parte es el diseño de un plan de negocio de base tecnológica (TIC) y poder presentarlo tanto a expertos como no expertos. La segunda parte se centra en el e-Government o Administración Electrónica. La gestión pública no puede ser ajena a las mejoras que proporciona el uso de las TIC, en términos de calidad, eficacia y productividad, tanto a nivel interno, como en las relaciones con la sociedad. Las TIC son una palanca de cambio para la mejora en la gestión de la Administración con el objetivo de garantizar la eficacia y la accesibilidad a los servicios públicos por parte de los ciudadanos y empresas. Asimismo los ciudadanos, con la ayuda de las TIC, están cambiando la manera de relacionarse tanto entre ellos como con las Administraciones, exigiendo información, y teniendo un 1 y teniendo un papel cada vez más relevante en la acción de gobierno, influyendo de esta manera cada vez más en la gestión pública. Es necesario pues que las Administraciones desarrollen una estrategia digital para la mejora de sus procesos internos como externos, y que a la vez se tenga en cuenta el nuevo reto de que la Administración se abra a la sociedad y promueva la participación de los ciudadanos en la propia gestión pública para la mejora de los servicios públicos así como los procesos de gobierno. Podríamos definir, pues, el eGovernment como el conjunto de acciones encaminadas a definir esta estrategia de implementación de las TIC orientadas a la mejora de la gestión pública y en incrementar la transparencia y la participación de sus administrados en la gestión pública. El objetivo de esta segunda parte del curso es que los estudiantes dispongan de una visión global de cuál es el papel de las TIC en el sector público, tanto a nivel nacional como europeo y como éstas pueden aportar valor en la prestación de sus servicios, teniendo como referencia la evolución de las TIC en el sector privado. Aún siendo dos partes diferenciadas, a lo largo de la asignatura se pondrán de manifiesto puntos en común. En este sentido se prevén sesiones conjuntas donde se podrá comprobar cómo la Administración electrónica contribuye a la creación y gestión de un negocio.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Grau en Empresa i Tecnologia [2501232]
Plan de estudios: Pla d' Estudis d'Empresa i Tecnologia [948]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.6 KB

Anglès
5 p, 105.2 KB

Castellà
5 p, 106.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-10-07



   Favorit i Compartir