Patologia de l'audició, la parla, la veu i la deglució [104143]
Lorente Guerrero, Juan
Pumarola, Felix
Navarrete Alvaro, Maria Luisa
Salazar Guilarte, Jhonder Xavier
López Mesa, Paula
Naches Solsona, Silvia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Pathology of hearing, speech, voice and swallowing
Título variante: Patología de la audición, el habla y la voz y la deglución
Fecha: 2021-22
Resumen: La patologia que afecta al nas, la boca, la faringe, la laringe i l'orella, sol cursar amb trastorns de la 1 La patologia que afecta al nas, la boca, la faringe, la laringe i l'orella, sol cursar amb trastorns de la comunicació. Els metges i en particular els ORL són sovint les primeres persones a ser consultades quan el llenguatge triga a aparèixer, quan la parla és difícil d'entendre o quan hi ha alguna altra alteració de la veu. Un cop el metge especialista en ORL i/o el foniatra ha establert el diagnòstic i, si escau, s'han aplicat tècniques mèdico-quirúrgiques per resoldre el poblema concret del pacient, sol ser necessària la participació de un/una logopeda per aplicar les tècniques d'avaluació i intervenció logopèdica que permetin una recuperació el més adequada possible de les funcions alterades de l'audició, de la veu, del llenguatge i de la parla, aconseguint la millora dela capacitat de comunicació i la facilitació de la seva integració social. Amb el temari de l'assignatura es pretén que l'alumne adquireixi un coneixement precís de la anatomia clínica i fisiopatologia, de la clínica i dels mètodes diagnòstics de l'aparell de la audició, de la fonació i de la deglució, per poder intervenir en els seus trastorns, desenvolupant les funcions del logopeda segons les necessitats individuals. També és un objectiu el poder assessorar a la família en cas necessari.
Resumen: Disorders that affect the nose, mouth, pharynx, larynx and ear, are usually accompanied by communication disorders. Doctors and in particular ENTs are often the first to be consulted when language is slow to appear, when it is difficult to understand or when there is any other alteration in the voice. Once the ENT specialist and / or Phoniatrist has established the diagnosis and, if applicable, medical-surgical techniques have been applied to solve the specific problem, it is usually necessary for the Speech Therapist to intervene. Speech therapists apply evaluation techniques and interventions that allow as much recovery as possible of the altered functions of hearing, voice, language and speech in order to achieve their normal capacity for communication and facilitation of their social integration. With the content of the course it is intended that the students acquire precise knowledge of the clinical anatomy and physiopathology, as well the clinical and diagnostic methods of the hearing apparatus, and phonation and swallowing systems. This will help them to be able to intervene in their disorders, developing 1 phonation and swallowing systems. This will help them to be able to intervene in their disorders, developing speech therapy functions according to the patients' individual needs, as well as to be to be able to advise the family if necessary.
Resumen: La patología que afecta a la nariz, la boca, la faringe, la laringe y la oreja, suele cursar en trastornos de la comunicación. Los médicos y en particular los ORL son a menudo las primeras personas a ser consultadas cuando el lenguaje tarda en aparecer, cuando el habla es difícil de entender o cuando hay alguna otra alteración de la voz. Una vez el médico especialista en ORL y/o el foniatra ha establecido el diagnóstico y, si es pertinente, se han aplicado técnicas médico-quirúrgicas para resolver el problema concreto del paciente, suele ser necesaria la participación de un/una logopeda para aplicar las técnicas de evaluación e intervención logopédica que permitan una recuperación lo más adecuada posible de las funciones alteradas de la audición, de la voz, del lenguaje y del habla, consiguiendo la mejora de la capacidad de comunicación y facilitando su integración social . 1 Con el temario de la asignatura se pretende que el alumno adquiera un conocimiento preciso de la anatomía clínica y fisiopatología, de la clínica y de los métodos diagnósticos del aparato de la audición, de la fonación y la deglución, para poder intervenir en sus trastornos, desarrollando las funciones del logopeda según las necesidades individuales. También es un objetivo el poder asesorar a la familia en caso necesario.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Logopèdia [2500893]
Plan de estudios: Grau en Logopèdia [1383]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 116.3 KB

Anglès
5 p, 106.8 KB

Castellà
8 p, 114.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-01-21



   Favorit i Compartir