Sistemes de Gestió dels Costos [104608]
Casablancas Segura, Carme
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Cost Management Systems
Títol variant: Sistemas de Gestión de Costes
Data: 2021-22
Resum: Context: Aquesta assignatura figura contextualitzada dins de la matèria Comptabilitat junt amb l'assignatura Comptabilitat Bàsica, que s'imparteix en el segon quadrimestre del primer curs del Grau d'Empresa i Tecnologia. Objectius: Comprendre la relació entre la Comptabilitat Bàsica (externa) i la Comptabilitat de Costos (interna). Conèixer el concepte de cost i la relació entre cost i despesa, així com la classificació dels costos. Conèixer i saber utilitzar els sistemes d'acumulació de costos en les diferents tipologies d'industria. Conèixer el concepte i aplicacions del cost estàndard com a eina bàsica de la Planificació i del Control Pressupostari. Conèixer les eines bàsiques per a la presa de decisions. Compendre el concepte de qualitat en els seus diferents àmbits (producte, empresa i entorn). Saber calcular els costos de qualitat del producte o servei.
Resum: Context: This subject is contextualized within the Accounting subject together with the subject Basic Accounting, which is taught in the second semester of the first year of the Degree in Business and Technology. Goals: Understanding the relationship between the Basic Accounting (external) and Cost Accounting (internal). Understand the concept of cost and the relationship between cost and expense, as well as the classification of costs. Knowing how to use process-costing systems in different types of industry. Understand the concept and applications of the standard cost as a basic tool for Planning and Budgeting Process. Learn the relevant information for decision making. Understand the concept of quality in its different areas (product, company and environment). Know how to calculate the costs of product quality or service.
Resum: Contexto: Esta asignatura figura contextualizada dentro de la materia Contabilidad junto con la asignatura Contabilidas Básica, que se imparte en el segundo cuatrimestre del primer curso del Grado en Empresa y Tecnologia. Objetivos: Comprender la relación entre la Contabildad Básica (externa) y la Contabildad de Costes (interna). Conocer el concepto de coste y la relación entre coste y gasto, así cómo la clasificación de los costes. Conocer y saber utilizar los diversos sistemas de acumulación de costes. Conocer el concepto y aplicaciones del coste estándar como herramienta básica de la Planificación y del Control Presupuestario. Conocer las herramientas básicas para la toma de decisiones. Entender el concepto de calidad en sus diferentes ámbitos (producto, empresa y entorno). Saber calcular los costes de la calidad del producto o servicio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Grau en Empresa i Tecnologia [948]Català
5 p, 106.6 KB

Anglès
5 p, 106.0 KB

Castellà
5 p, 106.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2022-05-03   Favorit i Compartir