Mètodes i Tècniques per a l'Arqueologia Històrica [100712]
Pera Isern, Joaquim
Asensio Vilaró, David
Carreras Monfort, César
Busquets i Costa, Francesc
Romaní Sala, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Methods and Techniques for Archaeological Research
Título variante: Métodos y Técnicas en Arqueología Histórica
Fecha: 2021-22
Resumen: L'assignatura té com a objectiu la introducció als coneixements bàsics de la metodologia i les tècniques de camp i laboratori en l'arqueologia dels períodes històrics. Es donarà un èmfasi especial als mètodes i tècniques d'anàlisis dels processos de formació dels jaciments arqueològics; en aquest marc, s'introduirà a l'alumnat en els fonaments de l'estratigrafia arqueològica. En el marc d'aquesta assignatura s'exposarà l'evolució del mètode d'excavació, documentació i registre, de manera que l'alumne pugui comparar i valorar les diferents metodologies i sistemes d'excavació que s'han aplicat en la història recent d'aquesta disciplina. Es tindrà especialment en compte la formació en les tècniques d'excavació i prospecció, la documentació i registre de camp. Els continguts d'aquesta matèria s'orienten a donar als alumnes els instruments bàsics necessaris per poder treballar els materials arqueològics considerats com documents històrics i a dotar-los dels recursos necessaris per desenvolupar les feines pròpies d'un arqueòleg en un jaciment. L'assignatura tindrà un caràcter marcadament pràctic, amb una part de pràctiques de camp en jaciments 1 L'assignatura tindrà un caràcter marcadament pràctic, amb una part de pràctiques de camp en jaciments històrics. també es primarà la docència a partir de la resolució de problemes i la realització d'exercicis pràctics a l'aula.
Resumen: L'assignatura té com a objectiu la introducció als coneixements bàsics de la metodologia i les tècniques de camp i laboratori en l'arqueologia dels períodes històrics. Es donarà un èmfasi especial als mètodes i tècniques d'anàlisis dels processos de formació dels jaciments arqueològics; en aquest marc, s'introduirà a l'alumnat en els fonaments de l'estratigrafia arqueològica. En el marc d'aquesta assignatura s'exposarà l'evolució del mètode d'excavació, documentació i registre, de manera que l'alumne pugui comparar i valorar les diferents metodologies i sistemes d'excavació que s'han aplicat en la història recent d'aquesta disciplina. Es tindrà especialment en compte la formació en les tècniques d'excavació i prospecció, la documentació i registre de camp. Els continguts d'aquesta matèria s'orienten a donar als alumnes els instruments bàsics necessaris per poder treballar els materials arqueològics considerats com documents històrics i a dotar-los dels recursos necessaris per desenvolupar les feines pròpies d'un arqueòleg en un jaciment. 1 L'assignatura tindrà un caràcter marcadament pràctic, amb una part de pràctiques de camp en jaciments històrics. també es primarà la docència a partir de la resolució de problemes i la realització d'exercicis pràctics a l'aula.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Arqueologia [2500241]
Plan de estudios: Grau en Arqueologia [811]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 116.1 KB

Anglès
8 p, 115.6 KB

Castellà
8 p, 116.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-16, última modificación el 2023-05-04



   Favorit i Compartir