Gestió financera [100133]
Ferreiro Castilla, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: Financial management
Additional title: Gestión financiera
Date: 2021-22
Abstract: L'objectiu d'aquesta assignatura es introduir l'estudiant en un àrea molt activa tant científicament com professionalment com és la matemàtica financera. L'objectiu formatiu principal és mostrar a l'estudiant les diferents aplicacions de conceptes matemàtics i estadístics en l'enginyeria financera, incidint en la seva correcta utilització i interpretació dels resultats. Així l'assignatura es planteja com un recorregut d'alt nivell per les més rellevants unitats quantitatives presents en l'industria financera per introduir els conceptes economicofinancers més fonamentals i mostrar les tècniques habitualment emprades. Des de l'aplicació de les sèries temporals emprades en els serveis d'estudis macroeconòmics, fins al càlcul numèric mitjançant mètodes de Monte Carlo habituals en un front office per determinar el preu de derivats financers, tot passant per les tècniques d'optimització en els models de rendibilitat-risc d'un equip gestor i les tècniques de càlcul de pèrdues dels departaments de risc. És per això que l'assignatura es centra en les aplicacions i requereix que l'estudiant tingui assolits els coneixements teòrics bàsics de càlcul, càlcul de probabilitats, series temporals i mètodes numèrics. És també un objectiu que l'alumne faci un treball que requereixi l'ordinador, això ens portarà a complementar les classes de teoria amb classes de problemes i unes pràctiques on l'ordinador estigui present.
Abstract: The objective of this course is to introduce the student to a very active area, both scientifically and professionally, such as financial mathematics. The main educational goal is to show the student the different applications of mathematical and statistical concepts in financial engineering, focusing on their proper use and interpretation of results. Thus, the subject is set as a high-level journey by the most relevant quantitative units present in the financial industry to introduce the most fundamental economic and financial concepts and show the most commonly used techniques. From the application of time series used in macroeconomic studies, to the numerical calculation by means of Monte Carlo methods present in front offices to price financial derivatives, throughout optimization techniques in risk-return models used by fund managers and loss calculation techniques found in risk departments. For this reason the course focuses on applications and requires the student to have acquired the basic theoretical knowledge of calculus, calculus of probabilities, time series and numerical methods. It is also a goal that the student does a job that requires the use of the computer, and this will lead to completing the theory classes with classes of problems and case sets where the computer is present.
Abstract: El Objetivo de esta asignatura es introducir al estudiante en un área muy activa tanto científicamente como profesionalmente como es la matemática financiera. El objetivo formativo principal es mostrar al estudiante las diferentes aplicaciones de conceptos matemáticos y estadísticos en la ingeniería financiera, incidiendo en su correcta utilización e interpretación de los resultados. Así la asignatura se plantea como un recorrido de alto nivel por las más relevantes unidades cuantitativas presentes en la industria financiera para introducir los conceptos económicofinancieros más fundamentales y mostrar las técnicas utilizadas más habituales. Desde la aplicación de series temporales utilizadas en los servicios de estudios macroeconómicos, hasta el cálculo numérico mediante métodos de Monte Carlo habituales en el front office para determinar el precio de derivados financieros, pasando por técnicas de optimización en modelos de rentabilidad-riesgo de los equipos gestores y técnicas de cálculo de pérdidas presentes en los departamentos de riesgos. Es por esto que la asignatura se centra en las aplicaciones y requiere que el estudiante tenga adquiridos los conocimientos teóricos básicos de cálculo, cálculo de probabilidades, series temporales y métodos numéricos. Es también un objetivo que el alumno haga un trabajo que requiera el uso del ordenador, y esto llevará a completar las clases de teoría con clases de problemas y prácticas donde el ordenador esté presente.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Matemàtiques [2500149]
Study plan: Grau en Estadística Aplicada i Grau en Sociologia [1282] ; Grau en Física i Grau en Matemàtiques [1286] ; Grau en Matemàtiques [777] ; Grau en Estadística Aplicada [973]Català
4 p, 102.6 KB

Anglès
4 p, 101.6 KB

Castellà
4 p, 101.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2021-07-23, last modified 2021-07-23   Favorit i Compartir