Análisis de la efectividad del sistema de asilo de la UE y de Grecia frente a la crisis de refugiados sirios
Ruiz Robert, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis Europeus

Publicación: Bellaterra Instittut d'Estudis Europeus 2021
Descripción: 44 pag.
Resumen: En aquest treball s'analitza la resposta de la Unió Europea i Grècia i les seves conseqüències a la crisi de refugiats causada pel conflicte siri que va començar l'any 2011. Mitjançant l'estudi del sistema d'asil, tan europeu com grec, es pretén donar resposta a per què la situació actual és la que és, analitzant les deficiències i els punts forts del sistema. De la mateixa manera, es presenta el marc del dret internacional dels refugiats, així com els acords bilaterals que s'han vist obligats a signar tant la UE com Grècia. L'objectiu no és un altre que el d'entendre quins fets han conduït als estats a signar aquests acords i a prendre les mesures que s'han pres. També, es proposa una solució alternativa que pretén anar un pas més enllà en la construcció del projecte europeu.
Resumen: En este trabajo se analiza la respuesta de la Unión Europea y Grecia y sus consecuencias a la crisis de refugiados provocada por el conflicto sirio que empezó en 2011. A través del estudio del sistema de asilo, tanto europeo como griego, se pretende dar respuesta a por qué la situación actual es la que es, analizando las deficiencias y los puntos fuertes del sistema. Igualmente, se presenta el marco del derecho internacional de los refugiados, así como los acuerdos bilaterales que se han visto obligados a firmar tanto la UE como Grecia. El objetivo no es otro que el de entender qué hechos han conducido a los estados a firmar estos acuerdos y a tomar las medidas que se han tomado. Tras la investigación, se propone una solución alternativa que pretende ir un paso más allá en la construcción del proyecto europeo.
Resumen: This paper analyses the European Union and Greece's response and its consequences to the refugee crisis caused by the Syrian conflict which began in 2011. Through the study of the asylum system, both European and Greek, it is intended to respond the question as to why the current situation is so precarious, analyzing the weaknesses and strengths of the system. Likewise, the framework of international refugee law is presented, as well as the bilateral agreements that both the EU and Greece have been forced to sign. The objective of this paper is to understand the events which have led the Member States to sign these agreements and to take the measures that have been taken. After the analysis, an alternative solution is proposed, aiming to contribute in the construction of the European project.
Nota: Treball de recerca del Màster d'Integració Europea seleccionat per ser publicat.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Colección: Working Papers IEE ; 6
Documento: Working paper
Materia: Síria ; Unió Europea ; Grècia ; Sistema d'asil ; Crisi dels refugiats



44 p, 599.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Working papers

 Registro creado el 2021-09-06, última modificación el 2022-10-29



   Favorit i Compartir