Mercat de l'art, col·leccionisme i museus 2020
Bassegoda i Hugas, Bonaventura 1954- ed. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Art i de Musicologia)
Domènech i Vives, Ignasi ed. (Consorci del Patrimoni de Sitges)
Aparicio Vega, Juan Carlos (Universidad de Oviedo)
Duran Vall-Llosera, Pere (Col·lecció Duran Farell)
Laborda, Adela (Museu Nacional d'Art de Catalunya)
Quílez i Corella, Francesc M. (Museu Nacional d'Art de Catalunya)
Puigdollers, Bernat (Museu de Montserrat)
Velasco González, Alberto (Universitat de Lleida)
Vila Gomà, Sara
Yeguas i Gassó, Joan (Museu Nacional d'Art de Catalunya)

Publicació: Bellaterra ; Sitges : Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Publicacions ; Consorci del Patrimoni de Sitges, 2021
Resum: Des de l'octubre de 2012 s'han fet regularment de manera anual unes jornades o seminaris científics amb el títol de Mercat de l'Art, Col·leccionisme i Museus, que han donat com a resultat permanent la publicació d'uns volums amb les ponències presentades. Actualment, aquest material configura ja un veritable corpus de valuosa documentació entorn del fenomen del col·leccionisme i el mercat de l'art a Catalunya. La nostra intenció amb la realització d'aquesta jornada ha estat crear una plataforma on poder presentar uns resultats de recerca i discutir-los amb comoditat amb tots els diferents sectors vinculats a les arts: universitaris, professionals dels museus, antiquaris, galeristes, marxants, experts, restauradors, col·leccionistes i afeccionats en general. Estem convençuts de la plena complementarietat de tots aquests punts de vista perquè el progrés del col·leccionisme al llarg de la història ha anat sempre en paral·lel a la formació dels museus i a la configuració del coneixement i l'estudi de les arts. Per això, hem cregut en la utilitat d'una jornada en la qual coincidir i compartir informacions i coneixences, amb un format amable i en un lloc d'una forta empremta simbòlica en la història del col·leccionisme a Catalunya com és el Palau de Maricel de Sitges.
Nota: Recull de ponències presentades a la novena Jornada Mercat de l'Art, Col·leccionisme i Museus, celebrada el 2 d'octubre de 2020 a Sitges.
Nota: Els capítols d'aquesta obra són: 1. El Salón de Arte del Bazar Masaveu de Oviedo (1918-1927) / Juan Carlos Aparicio Vega. 2. La col·lecció arqueològica Duran Vall-llosera / Pere Duran Vall-Llosera. 3. Un episodi rellevant de la història de l'humor gràfic català: la Col·lecció Agell del Museu Nacional d'Art de Catalunya (Barcelona) / Adela Laborda i Francesc M. Quílez i Corella. 4. Baldomero Falgueras (1915-2005), un antiquari de postguerra / Bernat Puigdollers. 5. Alexandre Soler i March (1873-1949), historiador i col·leccionista d'art medieval / Alberto Velasco González. 6. Fernando Rivière de Caralt (1904-1992), passió pel col·leccionisme / Sara Vila Gomà. 7. Francesc Fàbregas i Mas (1857-1933): metge, polític, benefactor i col·leccionista / Joan Yeguas Gassó.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Llibre
ISBN: 9788409335732 (Museus de Sitges) ; 9788449094262 (UAB)233 p, 7.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2021-09-23, darrera modificació el 2023-06-01   Favorit i Compartir