Entre el cuerpo y el texto : May B de Maguy Marin y Samuel Beckett
Crespo Campos, Marta
Masgrau, Lluís, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana

Data: 2021
Resum: Este trabajo analiza May B de Maguy Marin (1981), pieza emblemática de la Nueva Danza francesa en diálogo intertextual con la obra de Samuel Beckett, desde el punto de vista de la relación entre danza y texto. Se observa la referencia de la pieza al universo beckettiano como motor de un pensamiento del cuerpo y su relación con el lenguaje en la danza que pone en cuestión tanto la idea moderna de autonomía del cuerpo danzante como la preeminencia textual sobre el código dancístico presente en el ballet clásico.
Resum: Aquest treball analitza May B de Maguy Marin (1981), peça emblemàtica de la Nova Dança francesa en diàleg intertextual amb l'obra de Samuel Beckett, des del punt de vista de la relació entre dansa i text. S'observa la referència a l'univers beckettià com a motor d'un pensament del cos i la seva relació amb el llenguatge en la dansa que posa en qüestió tant la idea moderna d'autonomia del cos dansant com la preeminència textual sobre el codi dancístic present en el ballet clàssic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra, i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis Teatrals [4313879]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Estudis Teatrals [1174]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Dansa contemporània ; Cos ; Textualitat ; Intertextualitat ; Beckett ; May B



33 p, 3.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2022-01-12, darrera modificació el 2022-09-04



   Favorit i Compartir