La ideología del humor: la parodia en 'Saturday Night Live' de las elecciones estadounidenses de 2020
Alfaro Teruel, Rocío
Ferré Pavia, Carme, 1969-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Títol variant: La ideologia de l'humor: la paròdia a 'Saturday Night Live' de les eleccions estatunidenques de 2020
Títol variant: Humor's ideology: Saturday Night Live's parody during the 2020 United States presidential election
Data: 2021
Descripció: 88 pag.
Resum: Aquesta investigació analitza la ideologia política que s'amaga darrere de la sàtira i la paròdia que caracterizen el mític programa Saturday Night Live (NBC, 1975-). Per això, s'utilitza una fitxa d'anàlisi quantitativa i qualitativa que descriurà i interpretarà la ideologia plasmada a 19 cold opens de 19 programes diferents emesos entre setembre de 2019 i desembre de 2020. A la paròdia d'aquests sketchs apareixen esdeveniments com l'impeachment a Donald Trump, les primàries demòcrates, la crisi de la COVID-19, les eleccions de 2020 i la victòria de Joe Biden.
Resum: Esta investigación analiza la ideología política que se esconde detrás de la sátira y la parodia que caracterizan al programa de televisión Saturday Night Live (NBC, 1975-). Para ello, se utiliza una ficha de análisis cuantitativo y cualitativo que describirá e interpretará la ideología plasmada en 19 cold opens de 19 programas diferentes emitidos entre septiembre de 2019 y diciembre de 2020. En la parodia de estos sketches aparecen acontecimientos como el impeachment a Donald Trump, las primarias demócratas, la crisis de la COVID-19, las elecciones de 2020 y la victoria de Joe Biden.
Resum: This research analyzes the political ideology that hides behind the satire and the parody that characterizes the legendary TV show Saturday Night Live (NBC, 1975-). For this, a quantitative and qualitative analysis sheet will be used to describe and understand the ideological character embodied in 19 cold opens from 19 different episodes broadcasted between September 2019 and December 2020. The parody of these sketches includes events such as Donald Trump's impeachment, the Democratic presidential primaries, the COVID-19 crisis, the 2020 presidential election and Joe Biden's victory.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Pla d'estudis: Màster Universitari en Mitjans, Comunicació i Cultura [1117]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Política ; Eleccions ; Trump, Donald ; Biden, Joe ; Sàtira ; Paròdia ; Comèdia



88 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2022-02-28, darrera modificació el 2023-11-27



   Favorit i Compartir