El futur comença ara mateix : L'ensenyament de les ciències socials per interpretar el món i actuar socialment
Massip i Sabater, Mariona, ed.
González-Monfort, Neus, ed.
Santisteban, Antoni, ed.
Universitat Autònoma de Barcelona. SGR-Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials

Edició: Primera edició
Publicació: Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) : GREDICS UAB, 2021
Descripció: 432 pag.
Resum: El llibre que teniu a les mans sorgeix de les comunicacions i ponències presentades a les XVI Jornades Internacionals de Didàctica de les Ciències Socials, celebrades el febrer de 2019 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Any rere any, aquestes Jornades esdevenen un espai per intercanviar i compartir experiències i recerques de diferents nivells educatius, i ens permeten repensar, millorar i actualitzar l'ensenyament de les ciències socials i la formació del professorat. En les anteriors edicions ens havíem plantejat quin futur volíem construir, quina ciutadania educar i quin professorat formar. Des de la Didàctica de les Ciències Socials entenem que el futur ha de tenir un paper predominant en el dia a dia de les aules; però quan comença aquest futur? Ni lluny ni remot, el futur comença ara, en cada acció i cada decisió individual i col·lectiva que prenem. L'ensenyament i l'aprenentatge de les ciències socials és fonamental per a la formació d'una ciutadania crítica, responsable i activa, capaç d'entendre els problemes i reptes del món en el qual vivim per tal de posicionar-s'hi i actuar-hi socialment. En un món de canvis ràpids, de desigualtats creixents, de gran impacte de les xarxes, les imatges i els relats dels mitjans, de desafiaments socials i ambientals urgents, alumnat i professorat de les diferents etapes educatives hem d'enfrontar junts els reptes per a la construcció d'un futur on tothom hi tingui cabuda.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Col·lecció: DOCS.3
Document: Llibre
Matèria: Gredics ; Jornades ; Didàctica ciències socials ; Ensenyament ciències socials ; Aprenentatge ciències socials ; Problemes socials rellevants ; Qüestions socialment vives
ISBN: 978-84-490-9413-2



433 p, 15.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > GREDICS (Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2022-03-29, darrera modificació el 2023-11-17



   Favorit i Compartir