Google Scholar: cites,
e·Chinese Tools
Rovira-Esteva, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Vargas-Urpi, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Casas-Tost, Helena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Paoliello, Antonio

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2021
Resum: En els darrers anys l'interès per aprendre xinès ha crescut exponencialment arreu. Paral·lelament, a Internet s'han anat acumulant una gran quantitat de recursos per a l'ensenyament i l'aprenentatge de llengües en general i del xinès en concret. Això no obstant, el gran volum, varietat i dispersió dels materials, juntament amb les limitacions de temps, en dificulten l'ús per part dels usuaris, en particular dels estudiants, qui no sempre tenen els recursos per avaluar-ne la qualitat. L'objectiu d'aquest projecte, doncs, és crear una base de dades de recursos digitals per oferir una solució en aquest sentit. Per això, en aquest web multilingüe d'accés obert no només s'hi troben un gran nombre de recursos avaluats per especialistes, sinó que també hi ha la possibilitat de seleccionar-los en funció de les necessitats dels usuaris, mitjançant una diversitat de filtres i etiquetes. L'usuari pot fer cerques per la tipologia del recurs, el nivell de llengua, les competències, l'idioma vehicular, les paraules clau, etc. , de manera que es poden satisfer les necessitats tant dels aprenents com dels docents, ja sigui per fer-ne ús a l'aula o per a l'aprenentatge autònom. A més a més, els usuaris també poden fer-hi aportacions puntuant els recursos, proposant-ne de nous o enviant la seva opinió a través d'aquest formulari. En definitiva, aquest recull es presenta com un projecte dinàmic, en creixement i revisió constants.
Resum: En los últimos años el interés por aprender chino ha crecido exponencialmente en todo el mundo. Paralelamente, en Internet se ha ido acumulando una gran cantidad de recursos para la enseñanza y el aprendizaje de lenguas, en general, y del chino, en particular. Sin embargo, el gran volumen, variedad y dispersión de los materiales, junto con las limitaciones de tiempo, dificultan su utilización por parte de los usuarios, en particular de los estudiantes, quienes además no siempre tienen los recursos suficientes para avaluar su calidad. El objetivo de este proyecto es crear una base de datos de recursos digitales para ofrecer una solución a este problema. Por ello, en esta web multilingüe de acceso abierto no solo se pueden encontrar un gran número de recursos evaluados por especialistas, sino que también se pueden seleccionar en función de las necesidades de los distintos usuarios, mediante una diversidad de filtros y etiquetas. El usuario puede hacer búsquedas según la tipología del recurso, el nivel de lengua, las competencias, el idioma vehicular, las palabras clave, etc. , de modo que se pueden satisfacer las necesidades tanto de aprendices como de docentes, bien sea para su uso en el aula o para el aprendizaje autónomo. Además, los usuarios también pueden hacer aportaciones puntuando o sugiriendo nuevos recursos y enviando su opinión a través de este formulario. En definitiva, esta web es un proyecto dinámico en construcción y revisión constante.
Resum: In recent years, the interest in learning Chinese has surged globally. Concurrently, the Internet has been accumulating an abundance of resources for the teaching and learning of foreign languages, including Chinese. However, the great number and disparity of such materials, together with time constraints, make it difficult for users to fully benefit from them. In the case of students, moreover, they don't always possess the necessary tools to evaluate the quality of the resources. This project aims at creating a database of digital resources so as to offer a possible solution to the above-mentioned problem. This open access multilingual website not only includes a great number of resources, which have been thoroughly assessed by experts, but it also offers the possibility to apply different filters and select among a variety of tags, thus accommodating the needs of different users. Hence, users can search by resource type, resource language, language level, skills, keywords, and so on. In this way, the database can meet the needs of both learners and teachers and can be used in the classroom as well as for self-study. Additionally, users can also contribute to the project by rating the resources, by suggesting new ones or by submitting their opinion through this form. To sum it up, this website is a dynamic, on-going project, which is continuously and timely updated.
Nota: Queremos agradecer el apoyo económico ofrecido por la Fundació Institut Confuci de Barcelona y técnico del Departament de Traducció, d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental de la UAB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Conjunt de dades
Matèria: Xinès com a llengua estrangera ; TIC ; TAC ; Base de dades ; Recursos educatius en obert (REO) ; Chino como lengua extranjera ; Base de datos ; Recursos educativos abierto (REA) ; Teaching Chinese as a Foreign Language ; Information and Communication Technologies (ICT) ; Learning and Knowledge Technologies (LKT) ; Database ; Open Educational Resources (OERs)

Adreça original de la base de dades: https://dtieao.uab.cat/txicc/echinese/
Ponència 1: https://ddd.uab.cat/record/241195
Ponència 2: https://ddd.uab.cat/record/258309
Més informació: https://dtieao.uab.cat/txicc/echinese/theproject
DOI: 10.5565/ddd.uab.cat/259978


V.3
(desembre 2023)

238.1 KB

V.2
(desembre 2022)

238.1 KB

V.1
(desembre 2021)

238.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Arts i humanitats > Grup de recerca en Traducció del xinès al català/castellà (TXICC)
Materials didàctics > Recursos docents
Documents de recerca > Datasets

 Registre creat el 2022-06-26, darrera modificació el 2024-01-31   Favorit i Compartir