Antropologia i Filosofia de l'Educació [103520]
Melich Sangra, Joan-Carles
Bertran, Marta
Girós Calpe, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Additional title: Anthropology and Philosophy of Education
Additional title: Antropología y Filosofía de la Educación
Date: 2022-23
Abstract: L'assignatura "Antropologia i Filosofia de l'Educació" recull els àmbits d'antropologia i filosofia de l'educació necessaris en la formació de pedagogs i educadors socials. Es tracta, en primer lloc, de pensar diferents temes bàsics de pedagogia des d'una mirada filosòfica i antropològica i, en un segon moment, d'introduir-se en els principals autors i textos contemporanis que han reflexionat i fet recerca en educació. Finalment l'assignatura també té per objectiu analitzar críticament la societat actual des de diverses perspectives filosòfiques i el coneixement antropològic, així com també una perspectiva de gènere.
Abstract: "Anthropology and Philosophy of Education" includes the fields of anthropology and philosophy of education needed on the training of pedagogues and social workers. First, we will discuss basic topics of pedagogy from a philosophical and anthropological perspective and, second, we study contemporary authors and papers about thought and research in education. Finally, the course also aims to critically analyze contemporary society from philosophical and anthropological perspectives, and also from a gender perspective.
Abstract: La asignatura "Antropología y Filosofía de la Educación" recoge los ámbitos de antropología y de filosofía de la educación necesarios en la formación de pedagogos y educadores sociales. Se trata, en primer lugar, de pensar diferentes temas básicos de pedagogía desde una mirada filosófica y antropológica y, en un segundo momento, de introducirse en los principales autores y textos contemporáneos que hayan reflexionado e investigado en educación. Finalmente, la asignatura también tiene por objetivo analizar críticamente la sociedad actual desde las diferentes perspectivas filosóficas y el conocimiento antropológico, así como también desde una perspectiva de género.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Educació social [2500260] ; Pedagogia [2500261]
Study plan: Grau en Pedagogia [1211] ; Grau en Educació Social [827]Català
7 p, 115.3 KB

Anglès
7 p, 114.8 KB

Castellà
7 p, 115.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2022-07-01, last modified 2022-07-22   Favorit i Compartir