Seminari d'estètica i filosofia de l'art [100281]
Jaques Pi, Jèssica
Ripoll i Villanueva, Ricard 1959-
Rossell, Antoni
Vilar Roca, Gerard
Soto Calderon, Andrea
Bayarri Viñas, Barbara
Cortés Alcaraz, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Aesthetics and Philosophy of Art Seminar
Título variante: Seminario de estética y filosofía del arte
Fecha: 2022-23
Resumen: L'assignatura Seminari d'Estètica i Filosofia de l'art porta per subtítol: Filosofia amb Picasso. L'objectiu principal d'aquesta assignatura és fer filosofia amb l'art. Tot emmarcant-se en l'àmbit de la filosofia aplicada, pretén la proximitat màxima entre les pràctiques artístiques i les pràctiques discursives sobre les mateixes: pretén comprendre la poiesis artística atenent tant les paraules com les coses. Les pràctiques referencials pertanyen al corpus picassià, en una selecció d'obres que n'inclou d'objectuals (pintures, escultures, ready mades, gravats), documentals (fotografies, filmacions), textuals (poemes, aforismes, textos teòrics), performatives (obres de teatre i dramatúrgia, coreogràfiques, gastronòmiques). El discurs pretendrà assolir pràctiques creatives i discursives innovadores i professionalitzadores en l'àmbit de l'estètica contemporània Els objetius específics són : 1. La pràctica de la construcció de relats filosòfics respecte a fets artístics 2. L'assoliment d'un grau inicial d'experiència en la filosofia aplicada a la construcció de relats artístics i la seva incidència en els fòrums de debats corresponents i en la professionalització. 3. El coneixement a fons dels textos implicats 4. El coneixement dels processos creatius picassians especialment interessants per a la filosofia aplicada i la creativitat contemporània 5. L'esperonament de la creativitat en la formació filosòfica de l'estudiant 6. La professionalització en el món de la creativitat des de la pràctica discursiva 7. La preparació per a la formació en estudis avançats sobre creativitat. L'assignatura té un fort vincle amb el Doctorat Picasso (UAB-MPB).
Resumen: The course Seminar on Aesthetics and Philosophy of Art has the subtitle: "Philosophy with art: the Picasso case". The main objective of this course is to make philosophy with art. Being a last-year optional course, it proposes to take a step farther from the philosophy of art and, framed in the field of applied philosophy, seeks the closest proximity between the artistic events and philosophical discourses on them: it aims to understand artistic poiesis attending to both words and things. The chosen artistic practices belong to the Picasso's corpus, in a selection of works that includes object elements (paintings, sculptures, readymades, engravings, and etchings), documentaries (photographs, films), texts (poems, aphorisms, theoretical texts), performative elements (plays, choreography). The discourse will aim to wield unattended narratives in the art writing on Picasso, especially linked to philosophical issues. The specific objectives are: 1. The practice of the construction of philosophical narratives about artistic events 2. The achievement of an initial degree of experience in applied philosophy on the construction of artistic narratives and their impact on the forums of corresponding debates and professionalization. 3. In-depth knowledge of the corresponding texts 4. In-depth knowledge of a selection of Picasso's works that are especially interesting for the philosophy and practice of new Picasso narratives 5. Professionalization in the Picasso work field and related.
Resumen: La asignatura Seminario de Estética y Filosofía del arte lleva por subtítulo: «Filosofía con el arte: el caso Picasso». El objetivo principal de esta asignatura es hacer filosofía con el arte. Al tratarse de una optativa de final de grado, propone un paso más respecto a la filosofía sobre el arte y, enmarcando en el ámbito de la filosofía aplicada, pretende la proximidad máxima entre los hechos artísticos y los discursos filosóficos sobre los mismos: pretende comprender la poiesis artística atendiendo tanto a las palabras como las cosas. Los hechos elegidos pertenecen al corpus picassiano, en una selección de obras que incluye elementos objetuales (pinturas, esculturas, ready mades, grabados), documentales (fotografías, filmaciones), textuales (poemas, aforismos, textos teóricos), performativos (obras de teatro, coreografía). El discurso pretenderá esgrimir narrativas desatendidas en el art writing sobre Picasso, especialmente vinculadas a temáticas filosóficas. Los objetivos específicos son: 1. La práctica de la construcción de relatos filosóficos respecto a hechos artísticos 2. El logro de un grado inicial de experiencia en la filosofía aplicada a la construcción de relatos artísticos y su incidencia en los foros de debates correspondientes y en la profesionalización. 3. El conocimiento a fondo de los textos correspondientes 4. El conocimiento a fondo de una selección de obras de Picasso especialmente interesantes para la filosofía y la práctica de nuevas narrativas picasianas 5. La profesionalización en el mundo picassiano y afines.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Filosofia [2500246]
Plan de estudios: Grau en Filosofia [802]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
10 p, 124.6 KB

Anglès
9 p, 122.3 KB

Castellà
9 p, 123.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-08, última modificación el 2023-06-08



   Favorit i Compartir