El Renaixement: el Desig en la Poesia i el Teatre des de Shakespeare a Milton [42302]
Coral, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: The Renaissance: Desire in Poetry and Drama from Shakespeare to Milton
Títol variant: El Renacimiento: el Deseo en la Poesía y el Teatro desde Shakespeare a Milton
Data: 2022-23
Resum: Objectius i Contextualització El curs ofereix una aproximació detallada a les diverses representacions principals del desig a l'Anglaterra del Renaixement. Ens acostarem a les múltiples configuracions i transformacions de la identitat (masculina i femenina) en el Renaixement anglès, cosiderat aquest no pas com un període cultural aïllat, sinó en el seu context europeu. Examinarem els diversos discursos sobre el desig en aquesta época, entenent el terme desig en els seus sentits més amplis, llegint-lo com a compulsió biològica però també com determinada culturalment, així com a impuls que permet al "jo" trascendir el seu context immediat i transformar-lo imaginativament. La nostra perspectiva se centrarà en autors com Spenser, Shakespeare i Milton, i en altres escriptors i escriptores de l'època, i mostrarà com el desig és presentat com un objecte de profunda fascinació i temor, és a dir, com un impuls que reclama una constant regimentació i autocontrol però que també pot superar constriccions socials degut a la seva força transformativa, sobretot en el cas de l'experiència femenina. Examinarem dos textos principals per a cadascuna de les seccions de què consisteix el curs: un text primari del període estudiat i un article crític que n'interpreti el sentit des d'una perspectiva contemporània. Capacitats Analitzar i sitetitza información a un nivel avançat. Analitzar la relació entre factors, processos i fenòmens en l'adquisició de coneixement literari, el seu aprenentage i la seva historia i cultura. Aplcar el coneixement metodològic de dades estadístiques, tractament i codificació de dades multilingües, analisi de textos multilingües, anàlisis de textos literaris, etc, per a la recerca sobre el tema. Comunicar el coneixement adquirit i les contribucions de la recerca acuradament i clara, tant de manera oral com escrita. Argumentar criticament, presentar i valorar judicis, i desenvolupar idees des d'una perspectiva basada en la 1 Argumentar criticament, presentar i valorar judicis, i desenvolupar idees des d'una perspectiva basada en la producció científica del camp d'estudi. Desenvolupar coneixement autònom, aplicable als procesos de recerca. Mostrar respecte vers les opinions, valors i comportament dels i de les altres. Distingir i contrastar els diferents models teòrics i metodològics aplicats a la recerca sobre la literatura anglesa. Distingir i contrastar els diferents models teorics i metodològics que s'apliquen a l'estudi de la literatura del Renaixement. Usar la llengua anglesa per a proposits acadèmics i relacionats amb modes de recerca en la literatura del Renaixement en contextos mutilingüístics i multiculturals.
Resum: The course offers a detailed survey of the various representations of desire in the English Renaissance, which is considered here not isolation but in the larger context of the European Renaissance. We will approach the multiple configurations and transformations of identity in this period in its relation to desire, understanding this latter term in the widest possible sense, that is, both as biologically and culturally conditioned and in connection with the social conventions against which it often has to assert itself. Our aim will be to show how in the works of Spenser, Shakespeare and Milton, as well as in that of other (male and female) writers of the period, desire is presented as an object of endless fascination and fear, that is, as an impulse and transformative force that seems to call for constant regimentation and control, but which often challenges external constraints. Each of unit of the course will examine a primary text and a piece of criticism that is representative of contemporary engagements with it.
Resum: Objetivos y Contextualización El curso ofrece un examen detallado de las varias representaciones del deseo en Inglaterra del Renacimiento, es decir, una aproximación a las múltiples configuraciones y transformaciones de la identidad en el Renacimiento inglés, considerado aquí no como un período cultural aislado, sino en el contexto europeo. Examinaremos los diversos discursos sobre el deseo en esta época, entendiendo el término "deseo" en su sentido amplio, es decir, como compulsión biológica y a la vez producto de una cultura que permite al "yo" trascender su contexto inmediato y transformarlo. Nuestra perspectiva se centrará en autores como Spenser, Shakespeare y Milton, y en otros escritores y escritoras de la época, y mostrará como el deseo es presentado con un objeto de profunda fascinación y temor: como un impulso que reclama una constante regimentación y control pero que también cuestiona las convenciones sociales imperantes en el período, especialmente en el caso de las mujeres. Examinaremos dos textos en cada una de las sesiones: un texto literario que pertenece al período histórico estudiado y un artículo crítico que interpreta el texto desde nuestra perspectiva contemporánea. Capacidades Analizar y sintetizar información a un nivel avanzado. Analizar la relación entre factores, procesos y fenómenos, en la adquisición de conocimiento literario, su aprendizaje y su historia y cultura. Aplicar el conocimiento metodológico de dadtos estadísticas, tratamiento y codificación de datos multilingües, análisis de texto literarios, etc. , para la investigación sobre el tema. Comunicar el conocimiento adquirido y las contribuciones de la investigación correctamente, cuidadosamente y claramente tanto oralmente como de manera escrita. 1 Argumentar críticamente, establecer juicios y presentar ideas sobre la base de información originada de la producción científica en estas áreas. Desarrollar conocimiento autónomo, aplicable a los procesos de investigación. Mostrar respeto hacia las opiniones, valores y comportamiento diferentes a los propios. Distinguir y contrastar los diferentes modelos teóricos y metodológicos aplicados a la investigación sobre la literatura inglesa. Distinguir y contrastar los diferentes modelos teóricos y metodológicos que se apliquen al estudio académico de la adquisición, enseñamiento y uso del inglés como un segundo lenguaje en contextos multilingües y multiculturales, estudios literarios y estudios culturales. Usar la lengua inglesa para propósitos académicos y relacionados con modas de investigación en la literatura del Renacimiento en contextos multilingües y multiculturales, y en estudios literarios y culturales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Estudis Anglesos Avançats / Advanced English Studies [4313157]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Estudis Anglesos Avançats / Advanced English Studies [1099]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.1 KB

Anglès
5 p, 103.4 KB

Castellà
5 p, 105.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2022-07-08, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir