Tratamiento de la superstición y la cultura popular en los artículos y cuentos de Emilia Pardo Bazán
Vaio López, Carlos
Martín López, Rebeca, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2022
Descripció: 48 pag.
Resum: En el presente trabajo se analiza una selección de artículos y cuentos de Emilia Pardo Bazán cuyos temas principales son la superstición y la cultura popular, afin de establecer la posición de la autora ante dichos temas en relación con sus ideas ilustradas. Para ello se parte de la hipótesis de que Emilia Pardo Bazán, en consonancia con los principios de progreso y racionalismo de la Ilustración, está en contra de la superstición y la cultura popular, al considerarlas un atraso de una sociedad inculta que debe combatirse a través de la educación.
Resum: En el present treball s'analitza una selecció d'articles i contes d'Emilia Pardo Bazán que tenen com a temes principals la superstició i la cultura popular, a fi d'establir la posició de l'autora envers aquests temes en relació amb les seves idees il·lustrades. Amb aquest objectiu partim de la hipòtesi que Emilia Pardo Bazán, d'acord amb els principis de progrés i racionalisme de la Il·lustració, està en contra de la superstició i la cultura popular, en considerar-les un endarreriment d'una societat inculta que s'ha de combatre a través de l'educació.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [1481]
Document: Treball final de grau
Matèria: Emilia Pardo Bazán ; Superstición ; Cultura popular ; Artículos ; Cuentos ; Superstició ; Articles ; Contes



48 p, 454.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2022-07-18, darrera modificació el 2023-07-24



   Favorit i Compartir