Herramienta web de análisis de progreso de Moodle
Carrasco Sojo, Jordi
Ponsa Mussarra, Daniel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Moodle progress analysis web tool
Títol variant: Eina web d'anàlisi de progrés de Moodle
Data: 2022
Resum: Moodle es una de las herramientas de gestión de aprendizaje más utilizada en la actualidad. Esta ha visto aumentado su uso durante la pandemia provocada por el COVID-19, que ha obligado al profesorado a adaptar los modelos de enseñanza y evaluación universitarios. Esta herramienta ha ayudado a promover una adaptación de una docencia presencial a una de carácter semi-presencial, e incluso, íntegramente online. A diferencia de la presencial, no tenemos una forma sencilla de analizar el progreso de los estudiantes y Moodle, aunque recoge mucha información, no facilita su análisis. En este TFG se ha diseñado e implementado una aplicación web que permite analizar de manera visual y cómoda el progreso los alumnos a partir de las hojas de calificaciones de Moodle, usando gráficos y tablas con filtros. La aplicación importa los datos recopilados con Moodle, ofreciendo distintas gráficas interactivas, facilitando el análisis del rendimiento de los alumnos.
Resum: Moodle is one of the most widely used learning management tools today. This has seen its use increase during the pandemic caused by COVID-19, which has forced teachers to adapt university teaching and assessment models. This tool has helped to promote an adaptation of face-to-face teaching to one of a semi-face-to-face nature, and even entirely online. Unlike face-to-face, we do not have an easy way to analyze student progress and Moodle, although it collects a lot of information, does not facilitate its analysis. In this TFG, a web application has been designed and implemented that allows students' progress to be analyzed in a visual and comfortable way from the Moodle qualification sheets, using graphs and tables with filters. The application imports the data collected with Moodle, offering different interactive graphs, facilitating the analysis of student performance.
Resum: Moodle és una de les eines de gestió d'aprenentatge més utilitzada actualment. Aquesta ha vist augmentat el seu ús durant la pandèmia provocada per la COVID-19, que ha obligat el professorat a adaptar els models d'ensenyament i avaluació universitaris. Aquesta eina ha ajudat a promoure una adaptació d'una docència presencial a una de caràcter semipresencial, i fins i tot, íntegrament en línia. A diferència de la presencial, no tenim una manera senzilla d'analitzar el progrés dels estudiants i Moodle, encara que recull molta informació, no en facilita l'anàlisi. En aquest TFG s'ha dissenyat i implementat una aplicació web que permet analitzar de manera visual i còmoda el progrés els alumnes a partir dels fulls de qualificacions de Moodle, fent servir gràfics i taules amb filtres. L'aplicació importa les dades recopilades amb Moodle, oferint diferents gràfiques interactives, facilitant l'anàlisi del rendiment dels alumnes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Visualización de datos ; Data visualization ; Moodle ; Chart.js ; Firebase ; PHP ; Visualització de dades



13 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2022-07-21, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir