La declaración "ultra vires" en la sentencia PSPP del Constitucional Alemán : ¿Crónica anunciada o giro jurisprudencial?
Morcillo Pazos, Adrián
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis Europeus

Publicació: Instittut d'Estudis Europeus 2022
Descripció: 79 pag.
Resum: El Tribunal Constitucional Federal Alemán es uno de los más críticos y vigilantes con la actividad de la Unión Europea. Sus decisiones han contribuido a la construcción de la integración europea y a la definición de sus límites. Con su histórica sentencia del 5 de mayo de 2020, considera "ultra vires" un acto comunitario y la Sentencia Weiss del Tribunal de Justicia, por haber excedido las competencias otorgadas por los Estados miembros. Se analizan las razones del Bundesverfassungsgericht y se realiza la comparación con su jurisprudencia previa, así como las consecuencias potenciales y retos pendientes después de 2 años.
Resum: The German Federal Constitutional Court is one of the most critical and vigilant with the activity of the European Union. Its decisions have contributed to the construction of European integration and the definition of its limits. With its historic ruling of May 5, 2020, it considers a community act and the Weiss ruling of the Court of Justice to be "ultra vires", for having exceeded the powers granted by the Member States. The reasons of the Bundesverfassungsgericht are analyzed and the comparison with its previous jurisprudence is made, as well as the potential consequences and pending challenges after 2 years.
Resum: El Tribunal Constitucional Federal Alemany és un dels més crítics i vigilants amb l'activitat de la Unió Europea. Les seves decisions han contribuït a la construcció de la integració europea, així com a la definició dels seus límits. Amb la seva històrica sentència del 5 de maig del 2020, considera "ultra vires" un acte comunitari i la Sentència Weiss del Tribunal de Justícia, per haver excedit les competències atorgades pels Estats membres. S'analitzen les raons del Bundesverfassungsgericht i es fa la comparació amb la seva jurisprudència prèvia, així com les potencials conseqüències i reptes pendents després de 2 anys.
Nota: Treball de recerca del Màster d'Integració Europea seleccionat per ser publicat.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Working Papers IEE ; 7
Document: Working paper
Matèria: Integració europea ; Unió Europea ; Tribunal Constitucional d'Alemanya ; Primàcia ; Tribunal de Justícia de la UE ; TJUE ; Banc Central Europeu



72 p, 705.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2022-10-07, darrera modificació el 2022-10-30



   Favorit i Compartir