Farmacologia [106100]
Sabate Gallego, Mònica
Gili Serrat, Gisela
Vendrell Bosch, Lourdes
Riera Arnau, Judit
Aguilar Blancafort, Carla
Fuentes Camps, Inmaculada
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i de Fisioteràpia "Gimbernat"
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT)

Título variante: Pharmacology
Título variante: Farmacología
Fecha: 2023-24
Resumen: L'assignatura de Farmacologia té 6 crèdits ECTS i està considerada com a obligatòria en el pla d'estudis de la Universitat Autònoma de Barcelona per a l'obtenció del títol de grau en infermeria. 1 L'abordatge terapèutic amb fàrmacs és un dels pilars en què es basa el control de les malalties en la nostra societat, i els professionals d'infermeria tenen un paper molt actiu en la realització d'activitats relacionades amb la terapèutica farmacològica. La valoració de l'efectivitat, la prevenció, la detecció i l'actuació davant d'efectes indesitjables, l'administració de fàrmacs i, per últim, però no menys important, l'educació sanitària en relació amb els fàrmacs, són funcions que han de desenvolupar de manera sistemàtica i integrada en la seva tasca diària. El desenvolupament competent de les funcions esmentades posa en joc contínuament els coneixements i la capacitat de comunicació dels professionals d'infermeria i això implica, necessàriament, que s'han d'actualitzar periòdicament en els procediments i coneixements farmacològics. L'accés a fonts d'informació fiables, independents i actualitzades és bàsic per actualitzar els coneixements. Objectius formatius: - Conèixer els diferents grups de medicaments, els principis de la seva autorització, els mecanismes d'acció, les característiques farmacocinètiques i farmacodinàmiques i les seves principals indicacions. - Conèixer els beneficis esperats i els riscos associats de l'administració o consum dels diferents grups de fàrmacs. - Adquirir habilitats per al desenvolupament de les activitats relacionades amb la terapèutica farmacològica. - Adquirir habilitats en la cerca i síntesi de la informació farmacològica per a la resolució de casos clínics.
Resumen: Pharmacology is a 6 ECTS credits' subject and is considered compulsory in the syllabus of the Universitat Autònoma de Barcelona to obtain the Nursing degree. 1 The therapeutic approach with drugs is one of the pillars in which the control of diseases are based on our present society. Nursing professionals play a very active role in carrying out activities related with the pharmacological therapy. Evaluation of effectiveness, prevention, detection and action in front of unwanted effects, the administration of drugs and, last but not least, health education are functions that must be developed in a systematic and integrated way in their daily work. The competent development of the functions implies that nursing professionals should be updated periodically in pharmacological procedures and knowledge. Access to reliable sources of information, independent and updated is essential to update the knowledge. Training objectives: - To know the different groups of medicaments, the principles of their authorization, the mechanisms of action, the pharmacokinetic and pharmacodynamics characteristics and their main indications. - To know the expected benefits and the associated risks of the administration or consumption of the different groups of drugs. - To acquire skills for the development of activities related to pharmacological therapeutics. - To acquire skills in the search and synthesis of pharmacological information for the resolution of clinical cases.
Resumen: La asignatura de Farmacología equivale a 6 créditos ECTS y está considerada como obligatoria en el plan de estudios de la Universidad Autónoma de Barcelona para la obtención del título de Grado en Enfermería. El abordaje terapéutico con fármacos es uno de los pilares en que se basa el control de las enfermedades en 1 El abordaje terapéutico con fármacos es uno de los pilares en que se basa el control de las enfermedades en nuestra sociedad, y los profesionales de enfermería tienen un papel muy activo en la realización de actividades relacionadas con la terapéutica farmacológica. La valoración de la efectividad, la prevención, la detección y la actuación ante efectos indeseados, la administración de fármacos y, por último, pero no menos importante, la educación sanitaria son funciones que tienen que desarrollar de manera sistemática e integrada en su tarea diaria. El desarrollo competente de las funciones mencionadas pone en juego continuamente los conocimientos y la capacidad de comunicación de los profesionales de enfermería. Esto implica, necesariamente, que se tienen que actualizar periódicamente los procedimientos y conocimientos farmacológicos. El acceso a fuentes de información fiables, independientes y actualizadas es básico para actualizar los conocimientos. Objetivos formativos: -Conocer los diferentes grupos de medicamentos, los principios de su autorización, los mecanismos de acción, las características farmacocinéticas y farmacodinámicas y sus principales indicaciones. -Conocer los beneficios esperados y los riesgos asociados de la administración o consumo de los diferentes grupos de fármacos. -Adquirir habilidades para el desarrollo de las actividades relacionadas con la terapéutica farmacológica. -Adquirir habilidades en la búsqueda y síntesis de la informaciónfarmacológica para la resolución de casos clínicos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Infermeria [2500891]
Plan de estudios: Grau en Infermeria [1468] ; Grau en Infermeria [1469] ; Grau en Infermeria [1470] ; Grau en Infermeria [1471]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 111.6 KB

Anglès
7 p, 110.5 KB

Castellà
7 p, 111.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2023-06-27, última modificación el 2023-09-16



   Favorit i Compartir