Les condicions del medi de cultiu cel·lular, clau per a l'estudi de la malaltia neurològica de Lesch-Nyhan
Escudero-Ferruz, Paula (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
López Blanco, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Las condiciones del medio de cultivo celular son clave para el estudio de la enfermedad neurológica de Lesch-Nyhan
Títol variant: Cell culture medium conditions are key for the study of Lesch-Nyhan's disease
Data: 2024
Resum: Ludwing Feuerbach, filòsof i antropòleg alemany, va dir a mitjans del segle XIX: "Si es vol millorar el poble, en lloc de discursos contra els pecats, donin-li millors aliments. L'home és el que menja". Avui sabem que l'excés o la deficiència de nutrients en la dieta produeix malalties. Llavors, per què els investigadors mantenen les cèl·lules que estudien en un medi amb un excés de nutrients? No estaran obtenint conclusions errònies dels seus experiments?.
Resum: Ludwing Feuerbach, filósofo y antropólogo alemán, dijo a mediados del siglo XIX: "Si se quiere mejorar el pueblo, en lugar de discursos contra los pecados, denles mejores alimentos. El hombre es lo que come". Hoy sabemos que el exceso o deficiencia de nutrientes en la dieta produce enfermedades. Entonces, ¿por qué los investigadores mantienen las células que estudian en un medio con exceso de nutrientes? ¿No estarán obteniendo conclusiones erróneas en sus experimentos?.
Resum: Ludwing Feuerbach, a German philosopher and anthropologist, said in the 19th century: "If you want to improve the people, instead of speeches against sins, give them better food. Man is what he eats". Today we know that excess or deficiency of nutrients in the diet produces disease. So why do researchers keep the cells they study in an environment with an excess of nutrients? Aren't they drawing the wrong conclusions from their experiments?.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2024, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 619.5 KB

Español
3 p, 659.5 KB

English
2 p, 547.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2024-03-05, darrera modificació el 2024-12-13



   Favorit i Compartir