Google Scholar: cites
For an Applied Philosophy of Gastronomy
Jaques Pi, Jèssica (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)
Adrià, Ferran 1962-

Data: 2015
Descripció: 9 pàg.
Resum: Applied philosophy considers as a single generative matrix the discursive praxis and its validation in a real object. It resignifies traditional metaphysics by blending it almost inextricably with a real praxis. It combines with and draws from artistic, ethical, educational, psychological, religious, ethnic, political, legal, economic, sociological, activists, linguistic, ecological or scientific practices. Now is the turn of gastronomy: in recent times, this field stopped being a mere practice to become a discursive generator of new ways of thinking. In the wake of Jean Antelme Brillat-Savarin and Filippo Tomasso Marinetti, contemporary cuisine is beginning its theoretical journey and, because of its strong bond with reality, this journey falls within the scope of applied philosophy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Contemporary Studies in Modernism, Núm. 6 (2015) , p. 163-172, ISSN 2281-6658

DOI: 10.13135/2281-6658/930


10 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2024-05-29, darrera modificació el 2024-06-11



   Favorit i Compartir