La percepción de los negros hasta la época moderna
Toribio Lillo, Gala
Cruz Palma, Óscar Luis de la, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: La percepció dels negres fins a l'època moderna
Títol variant: The perception of the blacks until the modern era
Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2023-2024
Resum: Este trabajo es un estudio de imagología sobre los negros durante los períodos de la Antigüedad clásica y de la Edad Media europea. No obstante, el revisionismo histórico que aparece en los años 60 tuvo un impacto en la forma en que se percibían estas fuentes antiguas, y surgió una forma de análisis capaz de reexaminar la información que versa sobre los negros, detectando en ella una voluntad de poder y superioridad: la imagología. Esta permite deconstruir estas percepciones para desmitificar los prejuicios y estereotipos instalados por los regímenes imperialistas y prolongados a lo largo de la historia. A través del conocimiento y comprensión del sometimiento, estos estudios proporcionan un mayor entendimiento del origen de los tópicos que las situaciones políticas mantienen en la actualidad.
Resum: Aquest treball és un estudi d'imagologia sobre els negres durant els períodes de l'Antiguitat clàssica i de l'Edat Mitjana europea. No obstant això, el revisionisme històric que apareix als anys 60 va tenir un impacte en la manera com es percebien aquestes fonts antigues, i va sorgir una forma d'anàlisi reexaminar aquests capaç de reexaminar la informació que versa sobre els negres, detectant-hi una voluntad de poder i superioritat: la imagologia. Aquesta permet deconstruir aquestes percepcions per desmitificar els prejudicis i estereotips instal·lats pels règims imperialistes i perllongats al llarg de la història. A través del coneixement i comprensió del sotmetiment, aquests estudis proporcionen una major entesa de l'origen dels tòpics que les situaciones polítiques mantenen en l'actualitat.
Resum: This work is a study of imagology on blacks during the periods of classical Antiquity and the European Middle Ages. However, the historical revisionism that appeared in the 1960s had an impact on the way these ancient sources were perceived, and a form of analysis emerged capable of reexamining the information that deals with black people, detecting in it a will to power and superiority: imagology. This allows us to deconstruct these perceptions to demystify the prejudices and stereotypes installed by imperialist regimes and prolonged throughout history. Through knowledge and understanding of submission, these studies provide a greater understanding of the origin of the topics that political situations maintain today.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Humanitats [2502758]
Pla d'estudis: Pla d'estudis d'Humanitats [1139]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Imagologia ; Racisme ; Història cultural ; Negre ; Imagología ; Racismo ; Historia cultural ; Negro ; Imagology ; Racism ; Cultural History ; Black



38 p, 602.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2024-07-15, darrera modificació el 2024-07-18



   Favorit i Compartir