dir.
| Publicació: |
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2024 |
| Descripció: |
40 pag. |
| Resum: |
Margaret Atwood's The Edible Woman (1969) can still be academically read within many relevant frameworks. Using vegetarian ecofeminism theory, I explore Marian's food revulsion, and the symbols that entangle women and animals as consumable flesh. I also examine the contrasting portrayal of male characters and female characters. Secondly, I analyze the hunterprey dynamics in the novel, Peter's violent language, and Duncan's contrasting influence. Lastly, I explore how the other characters respond to Marian's food journey, revealing society's ignorance of the vegetarian movement and the prevalence of meat normativity. |
| Resum: |
The Edible Woman (1969) de Margaret Atwood encara es pot llegir acadèmicament dins de marcs rellevants. Utilitzant la teoria ecofeminista vegetariana, exploro la repulsió alimentària de la Marian i els símbols que uneixen dones i animals com a carn per a ser devorada. També examino les descripcions contrastades dels personatges masculins i femenins. En segon lloc, analitzo la dinàmica caçador-presa present a la novel·la i la influència contrastant del Duncan. Finalment, exploro com els altres personatges responen als problemes alimentaris de la Marian, revelant la ignorància social sobre el vegetarianisme i la prevalença de la normativitat de la carn. |
| Resum: |
La Mujer Comestible (1969) de Margaret Atwood todavía puede leerse académicamente dentro de marcos relevantes. Utilizando la teoría ecofeminista vegetariana, exploro la repulsión alimentaria de Marian y los símbolos que unen a las mujeres y animales como carne para ser devorada. También examino las descripciones opuestas de los personajes masculinos y femeninos. En segundo lugar, analizo la dinámica cazador-presa presente en la novela, y la contrastante influencia de Duncan. Por último, exploro cómo responden los personajes a los problemas alimentarios de Marian, revelando la ignorancia social respecto al vegetarianismo y la prevalencia de la normatividad de la carne. |
| Nota: |
Premi UAB del Servei d'Igualtat i Diversitat als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere. 9a Edició, curs 2023-2024 |
| Drets: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades.  |
| Llengua: |
Anglès |
| Titulació: |
Estudis Anglesos [2504212] |
| Pla d'estudis: |
Grau en Estudis Anglesos [1482] |
| Document: |
Treball final de grau |
| Matèria: |
Margaret Atwood ;
The Edible Woman ;
Vegetarian ecofeminism ;
Meat normativity ;
Ecofeminisme vegetarià ;
Normativitat de la carn ;
La Mujer Comestible ;
Ecofeminismo vegetariano ;
Normatividad de la carne |