¿Por qué la comida española gusta a los japoneses? Estudio de caso en Kanazawa
Río Calvo, Ramón del
Torres Simón, Ester, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Per què als japonesos els agrada el menjar espanyol? Estudi de cas a Kanazawa
Títol variant: Why do Japanese people like Spanish food? Case study in Kanazawa
Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2024
Descripció: 132 pàg.
Resum: El presente Trabajo de Fin de Grado tiene como objetivo ofrecer respuesta a dos incógnitas: por qué motivos la gastronomía española es apreciada por los japoneses y qué grado de popularidad tiene dicha gastronomía en Japón. Al iniciar la investigación quedó clara la ausencia de estudios y datos que puedan responder a estas preguntas, por lo que el presente proyecto se basa en el trabajo de campo realizado por el autor en Kanazawa, Japón, durante el otoño del 2023. Las respuestas obtenidas han sido desarrolladas a partir de cinco entrevistas semiestructuradas con los dueños de seis de los siete restaurantes españoles de Kanazawa. La información obtenida mediante las entrevistas ha sido complementada y comparada con los datos extraídos de diversas fuentes, mayormente redactadas en japonés. Muchos de los estudios y recursos en línea utilizados nunca han sido traducidos al español, catalán o inglés, por lo que este trabajo ofrece una aproximación novedosa a la gastronomía española tal y como la entienden los japoneses. Los resultados de este trabajo ofrecen varias respuestas al éxito de la gastronomía española y ayudan a entender la familiaridad que los japoneses sienten por ella. Además, las conclusiones obtenidas serán de gran utilidad para todo tipo de empresas y administraciones que quieran introducir productos alimentarios españoles en el mercado japonés.
Resum: El present Treball de Fi de Grau té com a objectiu oferir resposta a dues incògnites: per quins motius la cuina espanyola és apreciada pels japonesos i quin grau de popularitat té la gastronomia esmentada al Japó. En començar la investigació, la falta d'estudis i dades que poguessin respondre aquestes preguntes va quedar palesa, motiu pel què el present projecte es basa en el treball de camp realitzat per l'autor a Kanazawa, Japó, durant la tardor del 2023. Les respostes obtingudes han sigut desenvolupades partint de cinc entrevistes semiestructurades realitzades amb els propietaris de sis dels set restaurants espanyols a Kanazawa. La informació obtinguda a les entrevistes ha sigut complementada i comparada amb les dades extretes de diverses fonts, la majoria publicades en japonès. Molts dels estudis i recursos en línia emprats no han estat mai traduïts al català, castellà o anglès, motiu pel qual aquest treball proporciona una aproximació innovadora a la gastronomia espanyola tal i com l'entenen els japonesos. Els resultats d'aquest treball ofereixen vàries raons que expliquen l'èxit de la gastronomia espanyola i ajuden a entendre la familiaritat que els japoneses senten envers aquesta cuina. A més, les conclusions obtingudes seran de gran utilitat per tota mena d'empreses i administracions que desitgin introduir productes alimentaris espanyols al mercat japonès.
Resum: This Final Degree Project aims at answering two different questions: why Japanese people enjoy Spanish cuisine, and how popular is said cuisine in Japan. The lack of studies and data that could answer these matters was solved by centering the project around the field work conducted by the author in Kanazawa, Japan, during the Autumn of 2023. The offered answers have been developed from five semi-structured interviews conducted with the owners of six out of the seven Spanish restaurants in Kanazawa. The information obtained was then compared and complemented with the data from various sources written mainly in Japanese. Most of the studies and online resources used have never been translated to English, Spanish or Catalan, which means this study will be a novel approximation to the way Japanese people understand Spanish cuisine. The results obtained offer several reasons that explain the success obtained by Spanish cuisine and help us understand the familiarity Japanese people feel towards it. In addition, the results obtained will offer some ideas to any company or public administration that wishes to introduce Spanish products in the Japanese market.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: Treball final de grau
Matèria: Gastronomia ; Cocina espanyola ; Cocina japonesa ; Paella ; Gastronomía ètnica ; Exportaciones agroalimentarias españolas ; Cocina nanban ; Cuina espanyola ; Cuina japonesa ; Gastronomia ètnica ; Exportacions agroalimentàries espanyoles ; Cuina nanban ; Gastronomy ; Spanish cuisine ; Japanese cuisine ; Tourism ; Ethnic gastronomy ; Spanish food exports ; Nanban



133 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2024-09-02, darrera modificació el 2025-04-12



   Favorit i Compartir