A procedure to discern the embodied technological content in goods
Beltran, L. Dary (Universidad Loyola. Departamento de Economía)
Cardenete Flores, Manuel Alejandro (Universidad Loyola. Departamento de Economía)
Sancho Pifarré, Ferran (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica
Institut d'Anàlisi Econòmica

Data: 2024
Descripció: 8 pag.
Resum: The production of goods and services for final demand may require the use of technological inputs, such as direct spending on research and development (R&D) and other technological services. An economy?s dynamism depends largely on how these inputs shape the production structure. In this work, we implement a computational procedure to obtain the total technological content, both direct and indirect, embodied in the goods available for final demand, including exports. This methodology enables us to categorize productive activities based on their technological content and reveal the underlying structural patterns. We illustrate this methodology?s possibilities using input-output data from the Spanish economy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Departament d'Economia i d'Història Econòmica. Unitat de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica. Working papers ; 976.24
Document: Working paper
Matèria: Technological inputs ; Total technological content ; Input-output R&D data

Adreça alternativa: https://ideas.repec.org/p/aub/autbar/976.24.html


8 p, 701.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers > Unitat de Fonaments de l'Anàlisi Econòmic. Documents de treball

 Registre creat el 2025-02-14, darrera modificació el 2025-02-17



   Favorit i Compartir