Conocer el pasado y protegerlo a través de dos yacimientos locales : les Maleses i Reixac
Durán Penedo, Mercedes (IB Montcada i Reixac (Barcelona, Catalunya))

Data: 1996
Resum: Durant divuit anys s'ha portat a terme a l'IB de Montcada i Reixac, una experiència didàctica que ha permés a diverses promocions de noies i nois la realització d'un treball de camp dins l'àmbit de la disciplina arqueològica. Les tasques de conservació empreses sobre el jaciment ibèric de Les Maleses, i el treball de localització d'una sèrie d'hàbitats a l'entorn de l'església romànica de Reixac, totes dues activitats sota la direcció i supervisió de dues arqueòlogues han configurat una experiència fructífera i engrescadora que tingué com a conseqüència la fundació del Museu de Montcada, fa catorze anys.
Resum: Durante dieciocho años se ha realizado en el IB de Montcada i Reixac, una experiencia didáctica que ha permitido a diversas promociones de chicas y chicos llevar a término un trabajo de campo en el ámbito de la disciplina arqueológica. Los trabajos de conservación emprendidos en el yacimiento ibérico de Les Maleses, y el trabajo de localización de una serie de hábitats alrededor de la iglesia románica de Reixac, las dos actividades bajo la dirección y supervisión de dos arqueólogas han configurado una experiencia fructífera y motivadora que tuvo como consecuencia la fundación del Museo de Montcada, hace catorce años.
Resum: During the last 18 years a teaching experience developed at the secondary school of Montcada i Reixac (Barcelona) has allowed to aseveral generation of girls and boys to take part in archeological fieldwork. The reaturation works at the Iberic site of Las Malesas and the surveying of the settlement remains around the Romanesque church of Reixac - both activities supervised by archaeologists - has led to a stimulating and fruitful experience that had, as a consequence, the foundation of the local museum. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Treballs d'arqueologia, N. 4 (1996) p. 112-115, ISSN 2339-6490

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/123063


4 p, 32.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-12-01, darrera modificació el 2022-02-19



   Favorit i Compartir