Google Scholar: cites,
El análisis multivariado: definición, criterios y clasificación
Lozares Colina, Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
López-Roldán, Pedro (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)

Data: 1991
Resum: El artículo, que se resenta como introducción al número monográfico, ofrece un panorama del conjunto de los métodos y las técnicas multivariables. El esfuerzo no es sencillo dada la multiplicidad de los mismos y la diversidad de criterios de clasificación que se pueden adoptar. Por ello se insiste en dar a los métodos multivariables una identidad que vaya más allá de una defnición simplista como sería caracterizarlos únicamente por el número de variables. Se hace intervenir, tanto en su definición como en su clasificación, otros criterios como la naturaleza de las variables en el proceso explicativo, métrica de las mismas, número, etc.
Resum: L'article, que es presenta com a introducció al monogràfic, ofereix un panorama del conjunt dels mètodes i tècniques multivariables. L'esforç no és senzill donada la multiplicitat que presenten i la diversitat de criteris de clasificació que es poden adoptar. Per això s'insisteix en donar als métodos multivariables una identitat que vagi més enllà d'una definició simplista, com seria si es caracteritzessin únicament el nombre de variables. Es fa intervenir, tant a la seva definició com a la seva classificació, altres criteris com el tipus de variables en el procés explicatiu, la mètrica corresponent, el nombre, etc.
Resum: This article, as an introduction to this monographic volume, offers an overview of the methods and multivariate techniques. It is not easy due to the multiplicity and diversity of classification criteria that can be ado ted. Therefore, we insist on giving to multivariate methods an identity which goes further than a simplistic definition as the latter would identz5 them only by the number of variables. Other criteria are introduced into the definition as well as into classification, such as the nature of the variables in the explanatory process, its metrical, number, etc.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 37 (1991) p. 9-29, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25100
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v37-lozares-lopez
DOI: 10.5565/rev/papers/v37n0.1594


21 p, 576.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-04-01, darrera modificació el 2023-09-04



   Favorit i Compartir