El mètode Urban i la seva difusió com a valor afegit principal de la iniciativa comunitària
Gutiérrez Palomero, Aaron (Universitat de Lleida. Departament de Geografia i Sociologia)

Additional title: El método Urban y su difusión como principal valor añadido de la iniciativa comunitaria.
Additional title: La méthode Urban et leur diffusion comme valeur principale de l'initiative communautaire.
Additional title: The Urban method and its diffusion as the main added value of EU initiative
Date: 2009
Abstract: La iniciativa comunitària Urban ha estat el principal instrument operatiu per a la regeneració urbana en el marc de la política regional de la Unió Europea durant els períodes 1994-1999 i 2000-2006. Un dels valors afegits principals de la iniciativa rau en la definició d'una metodologia de treball específica, caracteritzada per l'enfocament integrat de les estratègies de redinamització urbana, la participació dels agents locals en la definició i implementació de les actuacions desenvolupades, la cooperació i coresponsabiltzació de tots els nivells de l'Administració implicats, el foment de les pràctiques innovadores i la creació de xarxes d'intercanvi de coneixement. A més, el programa ha estat un interessant banc de proves i perfeccionament de tècniques, la qual cosa ha afavorit l'aprenentatge i la innovació en els diferents estats membres.
Abstract: La iniciativa comunitaria Urban ha sido el principal instrumento operativo para la regeneración urbana en el marco de la política regional de la Unión Europea durante los periodos 1994-1999 y 2000-2006. Uno de los principales valores añadidos de la iniciativa radica en la definición de una metodología de trabajo específica, caracterizada por el enfoque integrado de las estrategias de redinamización urbana, la participación de los agentes locales en la definición y en la implementación de las actuaciones desarrolladas, la cooperación y corresponsabilización de todos los niveles de la Administración implicados, el fomento de las prácticas innovadoras y la creación de redes de intercambio de conocimiento. El programa ha supuesto, además, un interesante banco de pruebas y perfeccionamiento de técnicas, lo cual ha favorecido el aprendizaje y la innovación en los diferentes estados miembros.
Abstract: Le initiative communautaire Urban a été le principal instrument opératif pour la régénération urbaine dans le cadre de la politique régionale de l'Union Européenne pendant les années 1994-1999 et 2000-2006. Un des principaux atouts du programme c'est la définition d'une méthodologie spécifique, caractérisée par une vision intégrale des stratégies de redynamisation urbaine, la participation des agents locaux dans la définition et implémentation des actuations, la coopération et co-responsabilisation a tous les niveaux de l'administration, la promotion des pratiques innovatrices et la création de réseaux d'échange d'expériences. En plus, le programme a supposé un intéressant échantillon d'épreuves et perfectionnement des techniques, en favorisant l'apprentissage et l'innovation dans les différents états membres.
Abstract: The Urban community initiative has been the main instrument for urban regeneration in the framework of regional policy of the European Union during the periods 1994-1999 and 2000-2006. One of the main aspects adding value to the initiative lies in the definition of a specific work's methodology. This methodology is characterized by the integrated approach of urban revitalization strategies, the participation of local actors in the definition and implementation of planned actions, the cooperation and co-responsibility of all government levels involved, the promotion of innovative practices, and the creation of knowledge exchange networks. The program has been also an interesting test bench for the refinement of techniques, thus facilitating learning and innovation in the different member states.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Iniciativa comunitària Urban ; Unió Europea ; Polítiques urbanes ; Desenvolupament urbà ; Governança multinivell ; Participació ciutadana ; Iniciativa comunitaria Urban ; Unión Europea ; Políticas urbanas ; Desarrollo urbano ; Governanza multinivel ; Participación ciudadana ; Initiative communautaire Urban ; Union Européenne ; Politiques urbaines ; Développement urbaine ; Participation citoyenne ; Gouvernance à plusieurs niveaux ; Urban community initiative ; European Union ; Urban policies ; Urban development ; Multilevel governance ; Citizen participation
Published in: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 53 (2009) p. 47-67, ISSN 0212-1573

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/130728


21 p, 550.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Research articles

 Record created 2009-05-05, last modified 2019-07-20   Favorit i Compartir