La Violencia como noticia : un análisis de los telediarios de mayor audiencia en Brasil
Siqueira Montoro, Tânia
Lorite, Nicolàs, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: La preocupación central de la tesis de doctoral recae sobre el estudio de la compleja y polémica relación que se establece entre violencia y televisión en las sociedades contemporáneas. Intentamos recortar el espacio imaginario de la televisión analizando como se construye la representación de la violencia en los telediarios de mayor audiencia en el prime time de la televisión brasileña respectivamente: Jornal Nacional de la Red Globo de Televisión y Jornal da Record de la Red Record de Televisión. Haciendo una asociación entre metodologías de análisis cuantitativa y cualitativa pudimos identificar: a) las estrategias de formulación de los argumentos que sustentan la lógica de los discursos noticiosos sobre violencia; b) el vocabulario audiovisual utilizado; c) los elementos estructurales y conjuncturales que conforman la narrativa noticiosa y producen vectores de sentidos para el tratamiento informativo( discurso noticioso) sobre la cuestión.
Resum: The central concern of this doctoral thesis is centered on the study of complex and polemic relationship established between violence and television in the contemporary societies. It is aimed to clip the imaginary space of television by analyzing how the representation of violence is built within T. V. News. To this end and examination of the Jornal Nacional and Jornal da Record produced respectively by Globo Network Television and Record Network Television. A methodology that combines quantitative and qualitative data has been used to identify: a) the strategies of formulation of arguments sustaining the logic of the T. V discourses about violence; b)the audiovisual vocabulary used; c) the structural elements and social context of the media and producing vectors of senses discursive.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències de la Comunicació, Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat, 2001
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Violència en la televisió ; Brasil ; Notícies per televisió
ISBN: 8469981056

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4098


82 p, 270.7 KB

19 p, 299.0 KB

1 p, 328.1 KB

1 p, 268.6 KB

1 p, 337.0 KB

25 p, 491.2 KB

56 p, 301.3 KB

43 p, 626.8 KB

43 p, 626.9 KB

12 p, 772.1 KB

27 p, 940.4 KB

28 p, 993.1 KB

74 p, 251.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2023-02-05   Favorit i Compartir