Valor pronóstico a largo plazo de la tomografía sincronizada por emisión de positrones (GATED-PET) en pacientes con miocardiopatía isquémica
Soler Peter, Marina
Candell-Riera, Jaume, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2007
Resum: La tomografía por emisión de positrones (PET) es una técnica incruenta de diagnóstico por la imagen de tipo funcional que proporciona información diagnóstica acerca de los procesos bioquímicos y fisiológicos de múltiples entidades clínicas (1-8). En el campo de la Cardiología, la mayoría de enfermedades cardíacas se manifiestan inicialmente como cambios fisiológicos o bioquímicos, antes de la aparición de cambios estructurales. De este modo, la PET tiene un importante papel en la evaluación y el manejo de los pacientes con miocardiopatía isquémica (2,7,9-24). Asimismo, la PET posee la habilidad de evaluar la perfusión y el metabolismo cardíaco cuantitativa y cualitativamente, lo que ha motivado su difusión como método complementario a técnicas de diagnóstico estructurales como son la resonancia magnética (RM) y la tomografía computerizada (TC), o a otras modalidades funcionales de la Medicina Nuclear como es la tomografía por emisión de fotón único (SPECT) (7,25-35).
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Departament de Medicina, 2006
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Tomografia d'emissió ; Miocardi ; Malalties ; Pronòstic
ISBN: 8469022008

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4496


197 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-07-01   Favorit i Compartir