La Transformación del concepto de trabajo en la teoría social : la aportación de las tradiciones marxistas
Noguera, Jose A
Zoll, Rainer, dir. (Universität Bremen)

Publicació: Bellaterra: Universidad Autònoma de Barcelona, 2008
Resum: La tesis estudia sistemáticamente la evolución teórica del concepto de trabajo desde la obra seminal de Karl Marx hasta post-marxistas actuales (como Gorz o Habermas) pasando por teóricos marxistas como Engels, Lafargue, Lukacs, Gramsci, Adorno y Horkheimer, Althusser, Marcuse, Heller, Markus, Castoriadis, el marxismo analítico y el feminismo marxista. La tesis defiende un concepto amplio de trabajo (que no reduce el trabajo a acción instrumental, y admite la posibilidad de autorrealización activa a través del trabajo). A partir de Marx y otros marxistas, frente al concepto reducido que se encuentra en otros marxistas o en Habermas y Arendt. Asímismo se defiende un concepto antiproductivista de trabajo, y se estudian también las posturas de los autores sobre la centralidad social del trabajo. Finalmente, se concluye que es coherente y posible la reconstrucción de un concepto amplio y crítico de trabajo. Palabras clave: "TRABAJO, "TEORíA SOCIAL", "MARXISMO".
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, Departament de Sociologia, 1998
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Treball ; Aspectes socials ; Marxisme ; Aspectes sociològics
ISBN: 9788469132944

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/5133


144 p, 10.0 MB

154 p, 10.0 MB

114 p, 7.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2023-05-17   Favorit i Compartir